Lentiamo má narodeniny! Zľavy až 40 %

Prihlásenie

10 tipov, ako iným spôsobom využiť staré puzdrá na šošovky

Tu je niekoľko spôsobov, ako môžete staré puzdro na šošovky znovu využiť:

Každý rok vyhadzujeme stovky tisíc puzdier na kontaktné šošovky. Napriek tomu, že sú malé a nezaberajú príliš veľa priestoru, v celkovom kontexte tieto biologicky neodbúrateľné puzdrá určitou mierou skutočne prispievajú k znečisteniu našej planéty – preto myslime ekologicky :)

Vedeli ste, že puzdrá na kontaktné šošovky môžete sterilizovať, a keďže sú z plastu, dajú sa znova využiť iným spôsobom opakovane?

Nikdy by ste nemali kontaktné šošovky prenášať (používať dlhšiu dobu, na akú sú určené), pretože riskujete poškodenie zraku, ktoré dokonca môže viesť až k slepote. Dávajte si na to pozor!

Vymieňat pravidelne je však nutné nielen kontaktné šošovky, ale tiež puzdro, v ktorom šošovky uchovávate. Staré puzdro totiž môže obsahovať zvyšky baktérií.
Našťastie nákup nového puzdra je potrebný iba raz za 3 až 12 mesiacov, v závislosti od typu kontaktných šošoviek, ktoré používate, a od výrobcu. Dobrou správou je, že ho môžete použiť aj iným dômyselným spôsobom, namiesto toho, aby ste ho vyhodili do odpadu. Najlepšou správou je, že dostanete nové puzdro na kontaktné šošovky zadarmo s každým novým roztokom, ktorý kúpite.

Ponúkame vám inšpiráciu, akými rôznymi inými spôsobmi môžete staré puzdrá na kontaktné šošovky použiť.

Make-up alebo krém na tvár

Namiesto veľkých objemných balení kozmetiky si na krátky víkendový výlet zbaľte čisté staré puzdro na šošovky, do ktorého krém či make-up môžete vložiť.

contact lens case filled with foundation

Anne Louise Korallus-Shapiro / buzzfeed.com

Nádobka na pilulky

Ak zvyčajne užívate výživové doplnky ako vitamíny alebo rôzne iné lieky, aby ste sa vyhli ich strate v domácnosti alebo v taške, môžete použiť puzdro na kontaktné šošovky ako nádobku na pilulky. Okrem iného tiež zaistí, že sa pilulky nedostanú do kontaktu s ostatným obsahom napríklad v kabelke.

DIY balzam na pery

Ak máte radi vlastnoručné vyrábanie rôznych vecí, prečo si nevyrobiť vlastný balzam na pery? Pozrite si toto skvelé video, ktoré vám ukáže, ako vyrobiť vlastný balzam na pery zo 100 % prírodných ingrediencií. Potom ho vložte do puzdra.

Nádoba na ústnu vodu

Jednorazová núdzová dávka ústnej vody je naozaj užitočná, keď si obed dochutíte extra dávkou cibule – vaši kolegovia to ocenia :)

Kreatívne mini rastlinky

Videli ste tieto roztomilé mini rastlinky na internete? Teraz už áno! Získajte inšpiráciu a vytvorte si vlastné mini rastliny.

creative diy mini plant

happyminisboutique / Instagram

Šperkovnica

Mohlo by to znieť zvláštne, ale koľkokrát ste zapatrošili alebo nebodaj stratili náušnice? Toto riešenie je ideálne aj ak cestujete lietadlom iba s príručnou batožinou. Ochránite tak svoje cenné doplnky a nebudete riskovať, že ich nebudete vedieť v taške nájsť.

Antibakteriálny gél

Prečo by ste mali so sebou na cesty brať celú fľašu gélu, keď môžete znovu použiť staré puzdro na kontaktné šošovky? Stačí gél vložiť do puzdra a ste pripravení! Ušetríte peniaze a miesto.

antibacterial gel Source livescience.com

Puzdro na štuple do uší

Pre tých, ktorí sú zvyknutí na tiché noci vo svojich útulných posteliach, môže byť dobrý nápad vziať si na cesty štuple do uší. Aby ste ich nestratili, jednoducho ich vložte do starého puzdra na kontaktné šošovky. Ráno ich môžete nechať na nočnom stolíku a druhý večer ich môžete znovu použiť.

Puzdro na malé slúchadlá

Všetci vieme, ako ľahko sa kábliky slúchadiel zauzlia, najmä ak ich dlho nepoužívame. Aby ste zbytočne neplytvali drahocenným časom pri ich rozpletaní, uložte slúchadlá do starého puzdra na šošovky a svoju obľúbenú hudbu môžete počúvať hneď. Pozrite sa, ako na to.

Korenie

Ak si chcete uvariť doma a jedlo si vziať so sebou napríklad do práce, v tomto prípade sa staré čisté puzdro hodí napríklad na soľ alebo korenie, či dokonca kečup alebo majonézu. Vezmete si so sebou len toľko, koľko budete naozaj potrebovať.

Späť k vám. Ako inak by ste použili staré puzdro na kontaktné šošovky vy?

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty