Lentiamo má narodeniny! Zľavy až 40 %

Prihlásenie

6 tipov na ochranu očí pred príznakmi presbyopie

V našom predchádzajúcom blogu sme sa písali o tom čo je presbyopia (vetchozrakosť). Ako sme spomenuli, je to stav, ktorému sa nedá vyhnúť, pretože prichádza postupne s vekom. Môžeme však postupovať podľa určitých odporúčaní pre prevenciu alebo oddialenie nástupu vetchozrakosti.

Tu je 6 tipov, ktoré sme pre vás pripravili:

1 – Používajte dostatok svetla

Ak budete používať elektronické prístroje, je vhodné mať miestnosť, v ktorej sa nachádzame osvetlenú, pretože ak je v miestnosti tma, svetlo prístroja je veľmi intenzívne – to môže spôsobovať nepohodlie a bolesť očí.

2 – Očná jóga

Je tiež veľmi vhodné nechať zrak oddýchnuť po každej hodine práce, ktorú vykonávate. Môžete vyskúšať veľa rôznych cvičení tzv. “očnej jógy”, napríklad pohybovanie očami z jednej strany na druhú, hore a dolu, šikmo (diagonálne), dívanie sa do diaľky a zatváranie očí tak, aby si oddýchli.

3 – Absolvujte kontroly u špecialistu pravidelne

Odporúčame návštevu u očného lekára aspoň raz ročne aby ste vedeli, že je všetko v poriadku. Ak by sa objavili príznaky očnej vady, je možné ich tak riešiť hneď od začiatku.

4 – Vzdialenosť textu pri čítaní

Odporúčaná vzdialenosť textu od oka pri čítaní je približne 40 cm a pri elektronických zariadeniach je to od 70 cm do 100 cm.

5 – Očné kvapky

Ak cítite únavu očí alebo majú vaše oči tendenciu vysychať, môžete používať očné kvapky alebo umelé slzy, aby ste oči udržali hydratované a zvlhčené.

6 – Vitamíny a minerály

Aby ste udržali svoj zrak zdravý a silný, je obzvlášť odporúčané užívanie vitamínov A a D, pretože prispievajú k zlepšeniu videnia a znižujú riziko zápalu sietnice. Tiež existujú niektoré minerálne látky, napríklad selén, horčík, vápnik alebo zinok, ktoré môžu pomôcť oddialiť problémy spojené so zrakom.

Skúsili ste snáď nejaké tipy, ktoré sme nespomenuli? Podeľte sa o ne s nami!

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty