Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Deti a kontaktné šošovky

Môžu deti nosiť šošovky? A od koľkých rokov? Sú pre ne lepšie šošovky jednodenné alebo iné? Otázok na tému „deti a kontaktné šošovky“ dostávame stále viac. Pripravilli sme preto stručného sprievodcu svetom šošoviek pre deti. Dúfame, že i vám poslúži.

Prečo zvoliť u detí šošovky namiesto okuliarov?

Dieťa vidí rovnako dobre v celom zornom poli, pretože šošovka prilieha tesne k oku. Na rozdiel od okuliarov šošovky neprekážajú pri pohybových aktivitách. Kto má len trochu živšie dieťa s okuliarmi, vie, aký problém býva udržať okuliare nepoškodené aspoň pár týždňov. Šošovky zlepšujú sebavedomie a prijímanie samého seba. Podľa prieskumov 80 % teenagerov po prechode z okuliarov na šošovky potvrdilo rodičom, že sa cíti o poznanie lepšie. Šošovky sú lacnejšie. V prípade ich straty nasadíte nový pár – v prípade straty alebo poškodenia okuliarov (u detí nič nemožné) je investícia oveľa vyššia.

Od koľkých rokov môžu deti šošovky nosiť?

Nič ako „najnižší možný vek pre nosenie kontaktných šošoviek“ neexistuje. Zásadné je, či sa dieťa dokáže o šošovky starať samostatne. Zo skúseností aplikačných stredísk vyplýva, že starostlivosť o šošovky zvládajú už osemročné deti. Každé dieťa je ale iné, dôležitý je individuálny prístup. Čo je zaujímavé, pokiaľ už deti prijmú šošovky za svoje, bývajú v starostlivosti o ne zodpovednejšie ako dospelí – dodržujú predpísanú dobu čistenia a neprenášajú šošovky cez dobu použiteľnosti.

Na čo si dať pozor?

Dôležité je, aby sa dieťa naučilo (s pomocou špecialistu) správnej manipulácii so šošovkami, pretože i tu platí rovnako ako inde – čo sa v mladosti naučíš… Nesprávne naučený postup sa v dospelosti len ťažko odúča.

Aké šošovky sú pre deti vhodné?

Na úplný začiatok odporúčame zvoliť šošovky jednodenné. Tie dieťa ráno nasadí a večer vyhodí, vyhne sa tak povinnosti šošovky čistiť. Keď si dieťa zvykne, prejdite na šošovky štrnásťdenné – dvojtýždňový interval výmeny je pre detské oči optimálny.

Máte otázku? Napíšte ju do komentárov, radi Vám na ňu odpovieme.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

  • Nikola S.

    dakujem fakt pomohlo

    Odpovedať
    • Andrea
      Lentiamo.sk

      Dobrý deň,


      sme radi, že sme Vám mohli priniesť informácie, ktoré Vám pomohli.
      Prajeme pekný deň. Andrea


      Odpovedať

Údaje označené * sú povinné.

Najviac predávané produkty