Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Boli sme v európskej centrále Alconu

Keď si v roku 1945 farmaceuti Robert D. Alexander a William C. Conner otvorili vo Fort Worth v Texase lekáreň a dali jej meno Alcon (podľa prvých slabík svojich priezvisko), asi málokto tušil, že na konci druhého desaťročia 21. storočia bude ich spoločný podnik jedným z rozhodujúcich hráčov na poli výroby a distribúcie kontaktných šošoviek.

Dnes je Alcon synonymom pre inováciu. Posúva ďalej nielen možnosti šošoviek a roztokov, zásadné inovácie nasadzuje aj do výroby a expedície. My sme tieto inovácie mohli vidieť na vlastné oči – 7. februára sme boli vo výrobni a distribučnom centre Alconu v meste Grosswallstadt.

Welcome Maternia!

V Grosswallstadte si vás získajú už pri príchode – privítaní na elektronickej tabuli je milá pozornosť. Ešte vo vstupnej hale si nás prevzala Samantha, ktorá nás zoznámila s históriou Alconu a firmy Novartis, pod ktorú patrí. Dozvedeli sme sa zaujímavé čísla zo zákulisia, aj to, aké veľké úsilie Alcon venuje spokojnosti zákazníkov aj zamestnancov, kvalite šošoviek a ich recyklácii. Čo nás veľmi prekvapilo (príjemne) bola miera investícií Alconu do vedy a vzdelávania.

Výroba šošoviek v Alcone? Mimoriadny zážitok

V Grosswallstadte je všetko v réžii automatov, ktoré sú vyrobené interne na mieru. Pracujú nepretržite, 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Videli sme, ako sa vyrábajú šošovky Dailies AquaComfort Plus Toric – každý krok je presne naplánovaný, po každej výrobnej fáze nasleduje kontrola kvality prostredníctvom foto snímačov a umelej inteligencie. Predtým, ako je šošovka zatavená do blistra, prejde kontrolou hneď trikrát. Kontrolujú sa tvar, chyby materiálu a to, či bola alebo nebola šošovka zatavená do blistra. Celý proces je rýchly, pritom chybovosť takmer nulová.

Expedičné centrum zvláda desiatky tisíc zásielok denne

Rovnako ako výroba, aj expedícia je takmer kompletne automatizovaná. Z logistického centra pre Európu odíde denne približne 40 000 zásielok, pričom iba špeciálne zákazky sú balené a vybavované ručne.


Návšteva európskej centrály Alconu nám ukázala, kde je budúcnosť výroby a distribúcie šošoviek. Dosť z toho, čo sme videli, sa budeme snažiť postupne zaviesť v expedičnom centre v Nové Bystřici, odkiaľ expedujeme šošovky do celej Európy.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty