Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Nestarnúci trend okuliarov Harryho Pottera: móda, zábavné fakty a nákupné tipy

/

Napísal/a: Maria Chiara Tarsia 9. 2. 2021

Vzhľadom na veľkú popularitu, ktorú dosiahla séria kníh a filmov o Harrym Potterovi by nemalo byť prekvapením, že sa jeho ikonické okuliare stali obrovským hitom medzi miliónmi fanúšikov po celom svete.

Zaujíma vás, prečo slávny čarodejník nosil okuliare a kde si môžete okuliare, ktoré mal Harry Potter, kúpiť? Čítajte ďalej!

Nemohol si Harry Potter upraviť zrak mágiou? Možno, ale …

Vo všetkých siedmich knihách a ôsmich filmoch nosí Harry Potter dioptrické okuliarekovovým rámom a okrúhlymi šošovkam, ktoré sa zapísali do histórie. V čase prvej publikácie však nebol hrdina v okuliaroch v žiadnom prípade bežný a pre fanúšikov žánru fantasy bol veľmi vítanou zmenou.

V škole nemal nikoho. Všetci vedeli, že Dudleyho banda toho podivného Harryho Pottera v jeho vrecovitých starých šatách a s rozbitými okuliarmi neznáša, a nikto si nechcel Dudleyho bandu proti sebe poštvať.

„Harry Potter a kameň mudrcov“

Podľa autorky J.K. Rowlingovej bolo rozhodnuté dať hlavnej postave okuliare a tým poslať pozitívnu správu deťom s poruchou zraku: ak váš obľúbený hrdina nosí okuliare, potom sa vnímanie zmení a ich nosenie sa stane niečím „cool“.

A práve takto sa stali okrúhle okuliare opäť modernými.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lentiamo (@lentiamo)

Sú okuliare v štýle Harryho Pottera trendy?

Ešte pred niekoľkými rokmi boli okuliare s malými a okrúhlymi rámami považované za absolútne nemoderné a nosili ich len „nerdi“ a fanúšikovia Johna Lennona. Teraz sú považované za skvelý doplnok. Zmena, ktorá môže veľmi dobre zapadať do takzvaného geek-chic módneho trendu.

Pozrite sa na výber okrúhlych Harry Potter okuliarov na Lentiamo a presvedčte sa sami!

Kde môžem kúpiť dioptrické okuliare v štýle Harryho Pottera?

Na Lentiamo nájdete stovky vysokokvalitných dioptrických okuliarov! Pozrite sa nižšie na naše okuliare v štýle Harryho Pottera.

Vyberte si svoj obľúbený model a nechajte si vylepšiť okuliarové šošovky niektorou z povrchových úprav. Poštovné je vždy zadarmo pri objednávkach nad 60 eur!

Hľadáte nedioptrické Harry Potter okuliare? U nás ich nájdete!

Či už hľadáte Harry Potter okuliare ako módny doplnok alebo chcete chrániť svoje oči pred svetlom digitálnych obrazoviek, nenechajte si ujsť tieto okrúhle počítačové okuliare, ktoré sa podobajú okuliarom chrabromilského hrdinu.

Hľadáte niečo iné? Všetky rámy dioptrických okuliarov dostupné na Lentiamo možno v našej optike prispôsobiť a spraviť z nich okuliare počítačové!

Kto by mal nosiť okuliare v štýle Harryho Pottera?

Tieto okuliare pristanú najmä ľuďom so štvorcovým typom tváre, pretože kontrastujú s tvrdosťou tvarov a zmäkčujú hranatosť..

Pristanú tiež oválnej tvári, ktorej však napokon pristanú všetky tvary okuliarov.

Harry Potter okuliare na čítanie
Harry Potter okuliare a kde ich nájsť

Sú tiež ideálne na doplnenie kostýmu/cosplay Harryho Pottera. V skutočnosti sú pre kostým najslávnejšieho čarodejníka na svete tieto malé okrúhle okuliare nevyhnutné – spolu s jazvou v tvare blesku, ktorú ľahko vytvoríte s pomocou make-upu.

Zábavné fakty o okuliaroch Harryho Pottera

A v neposlednom rade niekoľko zábavných faktov pre našich Potterheads:

Všimli ste si niekedy, že Harry Potter je jediným študentom školy čarov a kúziel v Rokforte, ktorý nosí okuliare? Existuje len jedna ďalšia osoba, ktorá nosí okuliare, a to je Umrnčaná Myrta … lenže ona je duch.

Táto voľba bola vykonaná s cieľom zdôrazniť skutočnosť, že Harry je iný a že je „vyvolený“.

A viete, koľko okuliarov nosil Daniel Radcliffe počas natáčania filmov? Ohromujúcich 160!

Ste fanúšikmi Harryho Pottera?

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty