Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Kontaktné šošovky a zima

Zima bez zahmlených okuliarov? Ide to!

Poznáte to, akonáhle vojdete do nejakej budovy, nevidíte prakticky nič. Váš prvý dojem je teda rozmazaný pohľad na okolie. Vy si rýchlo strhávate rukavice a snažíte sa utrieť si zahmlené okuliare. Keď potom zaostríte, vidíte okolo očí otlačené drážky od rámiku na okuliaroch. Keď to všetko pominie a vy sa vraciate von, začína opäť nekončiaci kolotoč obáv, aby ste sa niekde nešmykli a nerozbili si okuliare, prípadne ich nestratili v záveji – potom by totiž nasledovala doslova ‘naháňačka’ za najbližšou optikou, ktorá nemá cez sviatky zrovna zatvorené. Na svahu sa okuliare zahmlia v najneočakávanejšej chvíli, začnú tlačiť pod prilbou a podobne. Znie to desivo? Alebo dokonca aj povedome? A to sme ešte nenačreli do tabu témy o tom, že lyžiarske okuliare, ak chcete dobre vidieť, Vás budú stáť minimálne raz toľko, než stoja ‘normálneho smrteľníka’, teda človeka, ktorý vidí dobre…

Ako si teda užiť zimu naplno? Predsa tak, že si zaobstaráte kontaktné šošovky! Máte aj Vy obavy, či sú šošovky skutočne takým bezproblémovým riešením? Od toho sme tu my! Pokúsime sa tu vyvrátiť najčastejšie mýty a obavy o šošovkách.

1. Šošovky mrazom trpia, prechladnú a v extrémnych teplotách dokonca premrznú Ani jednej z vyššie vymenovaných vecí sa rozhodne nemusíte obávať. Šošovka prijíma telesnú teplotu a tú si drží po celý čas, keď ich máte nasadené. Pre zvýšenie komfortu odporúčajú odborníci samozrejme používať zvlhčujúce kvapky, ktoré pohodlie len znásobia. To však nie je závislé na ročnom období, kvapky je vhodné používať po celý rok.

2. Oči so šošovkami vo vetre oveľa viac pália a často slzia Samozrejme, ak nosíte okuliare, boli ste zvyknutí, že je pred vaším okom sklenená clona, ktorá bráni nárazom vetra. Ak nosíte šošovky, Vaše oči sa budú správať ako zdravé oči – v extrémnych situáciách budú občas slziť (je to ich prirodzená reakcia), ale ak využijete možnosť zvlhčovať ich kvapkami (aby nepálili), a vo vetre si nasadíte napríklad slnečné okuliare (ktorých môžete mať mimochodom na striedanie hneď niekoľko, pretože nestoja ani zďaleka toľko ako tie dioptrické), preváži opäť pohodlie života bez okuliarov. Ak sa chcete vyhnúť zvlhčujcim kvapkám, zakúpte si šošovky so zvlhčujúcimi zložkami a postupným uvoľňovaním.

3. Roztok nemôžem prevážať, musí mať totiž stále izbovú teplotu Výrobca síce uvádza, že roztok musíte skladovať len pri izbovej teplote. Avšak nemusíte sa báť, že s ním nemôžete cestovať! Dajte si ho do batožiny, ktorá bude na mraze čo najkratšiu dobu – pravdepodobne teda vaša príručná batožina, ktorú máte so sebou v autobuse, aute, vlaku… Roztok pomaly začína strácať svoje vlastnosti až po viac ako hodine na priamom mraze.

Výsledok? Šošovky sú (nielen) v zime ideálnou voľbou! Nezahmlia sa, na tvári sa Vám neotlačí rám od okuliarov, nebudú vás tlačiť po čapicou či prilbou, budete môcť nosiť nespočetné množstvo cenovo dostupných slnečných a lyžiarskych okuliarov, nebudete sa báť, že vám pri páde zmiznú niekde v záveji alebo že sa rozbijú (alebo vás nebodaj dokonca porania). Ďalším neopomenuteľným kladom je to, že šošovky na rozdiel od okuliarov neobmedzujú vaše periférne videnie.

Máte ďalšie otázky? Napadajú Vás argumenty pre a proti? Podeľte sa s nami a so svojimi priateľmi na facebooku alebo tu, v komentároch! Prajeme Vám zahmlenými okuliarmi nerušenú zimu!

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty