Veľkonočný výpredaj 🐣

Prihlásenie

Kontaktné šošovky a deti? Netreba sa báť!

Otázka, či sú kontaktné šošovky vhodné pre deti, patrí na našej zákazníckej linke medzi tie najčastejšie. A keď odpovieme áno, počujeme rovnako často: „A sú šošovky výhodnejšie ako okuliare?"

My tvrdíme, že áno. Štyri výhody sme spísali do dnešného článku. Tu sú!

1. Deti sú v starostlivosti o šošovky zodpovednejšie ako dospelí?

Áno, keď sa naučia ako sa správne o šošovky starať, starajú sa o ne so zodpovednosťou, ktorú im môžu mnohí dospelí závidieť. A poznáte to – čo sa v detstve naučíš, to akoby si v dospelosti našiel. U malých detí odporúčame starostlivosť o šošovky pojmúť ako hru, prítomnosť rodiča je žiaduca. Staršie deti si poradia samy.

2. Šošovky môžu nosiť aj dojčatá, ak je treba…

… avšak, je to skôr výnimočný prípad. Deťom predškolského veku sú šošovky väčšinou indikované zo zdravotných dôvodov, typickým prípadom je napríklad detská afakia, kedy kontaktná šošovka nahrádza chýbajúcu šošovku v oku.

My na otázku „kedy“ odpovedáme, že „vo veku, kedy je dieťa schopné porozumieť povinnostiam, ktoré súvisia so starostlivosťou o šošovky, a rizikám, ktoré hrozia, keď tieto povinnosti nebudú dodržiavať.“ Niektoré deti sú na nosenie šošoviek pripravené už v šiestich rokoch, pre iné môže byť ich používanie problémom ešte v desiatich.

3. Šošovky sú pohodlnejšie ako okuliare

A to nielen pri športe, čo je jeden z najčastejších dôvodov, prečo nosia deti šošovky. Šošovky sa na rozdiel od okuliarov nerosia, dieťa ich nemusí pracne čistiť (rozumejte „dochytať“ prstami). Šošovky neobmedzujú periférne videnie, dieťa vidí jasne do všetkých strán.

Šošovky sú ľahké, čo sa o okuliaroch, pokiaľ má dieťa viac dioptrií, rozhodne povedať nedá. So šošovkami sa deťom ľahšie športuje, lepšie sa zapoja do voľnočasových aktivít. V okuliaroch sa vybíjanú zahráte len ťažko.

4. Šošovky šetria peniaze

Nebudeme tvrdiť, že náklady na šošovky sú nižšie ako na okuliare, avšak nie sú ani vyššie – životnosť detských rámikov na okuliare býva nižšia ako v prípade dospelých. Málokedy sa stane, že by dieťa vydržalo celú školskú dochádzku s jednými okuliarmi.

Napadajú vás ďalšie výhody alebo naopak nevýhody šošoviek u detí? Píšte do komentárov!

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty