Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Kontaktné šošovky - základná výbava na dovolenku

Možno so šošovkami len začínate a tohoročná dovolenka bude prvá, na ktorú s nimi pôjdete. Predovšetkým pre vás sme pripravili dnešný sumár pomôcok, ktoré odporúčame pribaliť na letné cesty za poznaním aj odpočinkom.

Tým samozrejme netvrdíme, že článok nie je inšpiráciou pre nositeľov, ktorí už skúsenosť so šošovkami na cestách majú. Čo vziať na tohoročnú dovolenku?

Cestovná sada alebo majte všetko na jednom mieste

Hodí sa rovnako mužom i ženám a väčšinou v nej nájdete púzdro na šošovky a fľaštičku na roztok, zrkadielko, často taktiež pinzetu pre jednoduchšiu manipuláciu so šošovkami. Cestovné sady sú pevne uzatvárateľné, niektoré na zips, veci vo vnútri nerozsypete ani pri väčších otrasoch.

Bez roztoku ani na krok

Ak nosíte šošovky, nezaobídete sa bez roztoku. S jednou výnimkou, samozrejme – jednodenné šošovky roztok nepotrebujú, ráno ich nasadíte, večer vyhodíte. Vo všetkých ostatných prípadoch je ale roztok nutnosťou.

Akú veľkosť vziať na dovolenku? Štandardné roztoky s veľkosťou 240–380 ml sú zbytočne veľké, vyberte menšie – napríklad v rozpätí 60–120 ml. My odporúčame zlatú strednú cestu – 90 ml.

Niečo mi spadlo do oka… pália ma oči, asi z morskej vody…

Na dovolenke vás môže stretnúť čokoľvek. A nasadzovať šošovky do podráždeného oka nie je skutočne nič príjemné. Nezabudnite preto pribaliť očné kvapky – tie, ktoré nájdete u nás, okrem upokojujúcich účinkov zároveň šošovky zvlhčujú a ich aplikácia je pritom veľmi jednoduchá: kvapnete ich do oka cez šošovku.

Náš tip: EYEYE Sanilon – dezinfekcia do náročných podmienok

Ste ale na túre alebo na pláži, máte spotené a špinavé ruky a potrebujete vybrať šošovku z oka. Alebo ju znovu nasadiť. Risknete to a siahnete špinavými prstami do oka? Pribaľte dezinfekčný gél EYEYE Sanilon.

Nie je parfémovaný, neobsahuje žiadne látky, ktoré by štípali v očiach a behom pár sekúnd (akonáhle zaschne, môžete prstami bez váhania do oka) zničí takmer 100 % všetkých baktérií, ktoré máte na rukách.

Patrí do základnej výbavy na cesty ešte niečo? Podľa nás áno – pokiaľ máte, pribaľte klasické okuliare. Niekedy môžu zachrániť doslova celú dovolenku.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty