Lentiamo má narodeniny! Zľavy až 40 %

4,9/5 Hodnotenie

Prihlásenie

Čo je kyselina hyalurónová a ako pomáha nášmu zdraviu

Čo je kyselina hyalurónová

V poslednej dobe sa veľa hovorí o kyseline hyalurónovej. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako kyselina hyalurónová pôsobí a čo dokáže? Zistite s nami, prečo je dôležitým spojencom nielen pre naše zdravie, ale aj pre našu krásu.

Čo je kyselina hyalurónová?

Kyselina hyalurónová alebo hyaluronát sodný je látka prirodzene produkovaná naším telom a je jednou z hlavných zložiek nášho spojivového tkaniva. Zabezpečuje hydratáciu tkanív a zároveň ich chráni. Avšak jej koncentrácia v kožnom spojivovom tkanive má tendenciu klesať vplyvom starnutia (vtedy sa začnú objavovať vrásky!). Keďže ide o molekulu prirodzene produkovanú naším telom, nemá žiadne kontraindikácie ani vedľajšie účinky. Preto je v súčasnosti jednou z najobľúbenejších kľúčových zložiek nielen vo farmakológii, ale aj v mnohých kozmetických výrobkoch.

Čo robí kyselina hyalurónová?

Kyselina hyalurónová je skutočne úžasný „malý pomocník“! Umožňuje nášmu tkanivu sa udržať pevným, pomáha viazať a zadržiavať vodu, zabezpečuje hydratáciu pokožky a má vplyv aj na zdravie našich očí.

Čo robí kyselina hyalurónová?

Hyaluronát sodný vďaka svojim špeciálnym vlastnostiam v skutočnosti pomáha udržiavať slzný film a zaisťuje optimálnu ochranu a lubrikáciu oka. Okrem týchto špecifických vlastností poskytuje kyselina hyalurónová našim očiam aj miernu ochranu pred UVA a UVB žiarením.

Aké sú výhody kyseliny hyalurónovej?

  • pomáha udržiavať pokožku zdravú, mladistvú a hydratovanú
  • prispieva k pohyblivosti kĺbov a ich premazaniu
  • pomáha udržiavať pohyblivosť a zdravie kĺbov
  • prispieva k procesom hojenia jaziev a regenerácii tkanív
  • udržuje oko zvhlčené a chránené

Preto naši odborníci z Lentiamo často odporúčajú používať očné kvapky s kyselinou hyalurónovou, aby boli vaše oči dobre hydratované a zdravé. Aj keď produkty s obsahom kyseliny hyalurónovej možno používať v akomkoľvek veku, odporúčajú sa najmä osobám nad 50 rokov, pretože kompenzujú prirodzený pokles produkcie molekuly, ku ktorému dochádza vekom.

Ako fungujú očné kvapky s kyselinou hyalurónovou?

Hyaluronát sodný alebo očné kvapky s kyselinou hyalurónovou sa často používajú v oftalmológii kvôli úžasným vlastnostiam uvedeným vyššie. Očné kvapky obsahujúce kyselinu hyalurónovú preukázateľne znižujú príznaky suchého oka a zlepšujú celkové zdravie očí, pretože pomáhajú udržiavať vlhkosť a poskytujú skvelý a dlhotrvajúci komfort.

Ako fungujú očné kvapky s kyselinou hyalurónovou

Tieto očné kvapky sú obzvlášť užitočný produkt pre používateľov kontaktných šošoviek, pretože tiež poskytujú úľavu od mechanického namáhania spôsobeného kontaktnými šošovkami.

Aké sú najlepšie očné kvapky s kyselinou hyalurónovou?

V Lentiamo nájdete jedny z najlepších očných kvapiek s kyselinou hyalurónovou, ktoré môžete použiť aj pri nosení kontaktných šošoviek! Objavte ich teraz:

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.