Veľkonočný výpredaj 🐣

Prihlásenie

Ktoré farebné kontaktné šošovky sú pre mňa najlepšie?

Farebné kontaktné šošovky sú stále obľúbenejším trendom. Mnoho z nás už vyskúšalo farebné šošovky, napríklad na Halloween alebo karneval, niektorí ich často nosia, aby zvýraznili svoju pôvodnú farbu očí alebo aby zmenili vzhľad úplne inou farbou či vzorom.

Existuje veľa rôznych typov farebných kontaktných šošoviek: niektoré odtiene iba zvýrazňujú prirodzenú farbu očí, zatiaľ čo nepriehľadné odtiene kompletne menia farbu očí, a niektoré šošovky sa vyrábajú aj so strašidelnými a extravagantnými vzory, ako sú oči zombie, hada alebo mačacie oči. Väčšina farebných kontaktných šošoviek je navyše k dispozícii aj v dioptrickej verzii, takže je možné vymeniť svoje bežné kontaktné šošovky za tie farebné.

Zistite, ktoré farebné kontaktné šošovky sú najlepšie pre VÁS!

Aké typy farebných kontaktných šošoviek sú k dispozícii?

Existujú 2 základné typy farebných kontaktných šošoviek – dioptrické a nedioptrické.

  • Farebné dioptrické kontaktné šošovky vám môžu pomôcť s korekciou myopie (krátkozrakosti) alebo hyperopie (ďalekozrakosti) a tiež zvýrazniť alebo úplne zmeniť farbu očí.
  • Nedioptrické kontaktné šošovky sa nosia hlavne z estetických dôvodov. Pomôžu vám so zmenou farby očí, nebudú však korigovať žiadnu refrakčnú chybu.
Tónovacie kontaktné šošovky

Tónovacie kontaktné šošovky

Ako názov napovedá, tónovacie šošovky sú určené na zvýraznenie prirodzenej farby vašich očí. Farebné kontaktné šošovky s týmto typom odtieňov sú zvyčajne vhodné pre ľudí, ktorí majú svetlé oči a chcú, aby ich farba očí bola živšia.

Krycie kontaktné šošovky

Krycie kontaktné šošovky

Hľadáte výraznejšie šošovky, ktoré na prvý pohľad zaujmú? Potom vyberte krycie kontaktné šošovky. Tieto šošovky vám pomôžu prekryť farbu vašich očí a nahradiť ju inou. Krycie šošovky sú k dispozícii v širokej škále farieb a odtieňov.

Crazy/bláznivé šošovky

Crazy/bláznivé šošovky

Crazy šošovky sa vyznačujú svojimi jedinečnými farbami a vzormi. Bláznivosť a extravagancia sú u nich vítané. Či už ide o oči drakov, hadov alebo napríklad vzor kvetov či vlajok, bláznivé šošovky sú tou pravou voľbou pre každý kostým na Halloween, karneval alebo inú party.

Aké farebné kontaktné šošovky by ste pre svoje oči mali zvoliť?

Výber farebných kontaktných šošoviek závisí od mnohých faktorov, ako je farba vlasov, tón pleti a váš osobný vkus. Mali by ste sa preto opýtať:

Aký vzhľad chcem dosiahnuť? Chcem, aby moje oči vyzerali prirodzene alebo chystám dramatickú zmenu?

Hneď ako sa rozhodnete pre odtieň, ktorý chcete, a ktorý sa najlepšie hodí k vášmu outfitu, môžete si pozrieť našu ponuku a nájsť tie, ktoré najviac zodpovedajú vašej predstave.

Poznámka: Všetky nižšie uvedené kontaktné šošovky sú dostupné v dioptrickej verzii. Môžete nimi teda ľahko nahradiť svoje bežné kontaktné šošovky, pred každou zmenou šošoviek je však lepšie poradiť sa s očným lekárom alebo optikom o vhodnosti vybraných šošoviek pre vaše oči. Upozorňujeme, že ponúkame denné, mesačné a štvrťročné farebné šošovky s rôznymi parametrami. Prečítajte si opisy produktov a nájdite šošovky, ktoré zodpovedajú vašim nameraným parametrom pre kontaktné šošovky. Nesprávne zvolené zakrivenie a priemer môžu spôsobiť, že vám šošovky nemusia vyhovovať.

Farebné kontaktné šošovky pre svetlé oči

Zvýraznenie farby je zvyčajne najlepšie u svetlých farieb očí, pretože mieša vašu prirodzenú farbu s nádychom farby inej. Modrá šošovka nebude tak viditeľná na tmavohnedej dúhovke, zatiaľ čo ak rovnaké šošovky použije niekto so zelenými očami, rozdiel môže byť pokojne viditeľný z väčšej diaľky.

Farebné kontaktné šošovky pre tmavé oči

Čím tmavšie sú vaše oči, tým tmavšie a viac krycie by mali byť vaše farebné kontaktné šošovky. Kontaktné šošovky vytvorené pre svetlejšie farby očí (modrá alebo zelená) nemusia byť na tmavšom oku tak viditeľné.

Farebné kontaktné šošovky ako súčasť kostýmu

Výrazné a vysoko krycie odtiene úplne prekrývajú vašu prirodzenú farbu očí, a preto sú perfektným doplnkom vašich kostýmov. Či už chcete vytvoriť hrôzostrašný alebo hravý vzhľad, bláznivé šošovky sú v tomto prípade skvelou voľbou.

Crazy šošovky prekrývajú každú prirodzenú farbu očí a sú k dispozícii v širokej škále farieb a vzorov.



Ešte raz pripomíname: Absolvujte prosím pravidelné vyšetrenia u oftalmológa alebo optika, aby ste vylúčili riziko problémov so zrakom a vedeli svoje presné parametre pre šošovky. S očným špecialistom by ste mali konzultovať možnosti prechodu z klasických kontaktných šošoviek na farebné šošovky.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

  • Maria F.

    Mam záujem

    Odpovedať
    • Andrea
      Lentiamo.sk

      Dobrý deň,
      Váš záujem nás teší, objednávku môžete pohodlne zadať priamo v našom e-shope.

      Odpovedať

Údaje označené * sú povinné.

Najviac predávané produkty