Veľkonočný výpredaj 🐣

Prihlásenie

Päť pravidiel, ktoré zbavia oči únavy

Neustále sa rozvíjajúce technológie spôsobujú, že si naše oči potrebujú čím ďalej tým viac oddýchnuť od žiariacich monitorov. Oči môžu začať páliť a svrbieť, pridajú sa bolesti hlavy, ktoré sú zdanlivo bez príčiny. Riešenie pritom nie je nijak zložité …

Päť pravidiel, ktoré zbavia oči únavy

  1. Aktualizujte „hardware“ ;) Nechajte si premerať zrak, možno potrebujete iné dioptrie alebo iný typ šošoviek.
  2. Dodržiavajte pravidlo 20–20–20. Každých 20 minút doprajte očiam odpočinok – zadívajte sa na nejaký vzdialenejší bod (20 stôp, tj. šesť metrov) na 20 sekúnd. Očiam to skutočne pomôže. Každé dve hodiny si potom urobte prestávku na 15 minút.
  3. Dbajte na bezpečnú vzdialenosť. Je to rovnaké ako pri šoférovaní – bezpečná vzdialenosť je najlepšou prevenciou nehody, v našom prípade poškodenia zraku. Pri čítaní (aj z mobilu, PC alebo tabletu) majte text aspoň 30–40 cm pred sebou.
  4. Uzemnite sa. Napätie v tele, neprirodzená poloha tela, to všetko sa dokáže už za pár hodín podpísať na vašom zraku. Nájdite si vždy takú polohu pri sedení, aby ste sa dotýkali celou plochou chodidiel podlahy.
  5. Svieťte si správne. Ak ste praváci, dajte si lampu pri čítaní vľavo – nebudete si tieniť. Pozor dajte aj na odlesky lampy alebo okien na monitore počítača.

Nie je to zložité, však? Naše pravidlá sú univerzálne bez ohľadu na vek a miesto použitia – dobre ich využijete v kancelárii, v škole, pri čítaní obľúbenej knižky doma v posteli aj počas relaxu pri počítači.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty