Prezrite si sprievodcu slnečnými okuliarmi 😎

Prihlásenie

Šošovky a bicykel? Ide to, prečo nie

Za oknami teplo, slniečko láka na bicykel. Nepýta sa, či máte oči ako orol alebo vidíte zle. Ak sa vás týka druhá možnosť, stojíte pred rozhodnutím, či zvoliť do sedla okuliare alebo šošovky.

My, a nielen preto, že ich predávame, odporúčame šošovky. Či už jazdíte rekreačne alebo na bicykli trénujete každý deň niekoľko hodín, na rozdiel od okuliarov vám šošovky neprekážajú na nose, nerobia sa na nich zaschnuté mapy potu, ktorý tečie z čela, nezmenšujú zorné pole, čo je zásadné na miestach, kde je na ceste frekventovaná premávka, a keď už dôjde k pádu, nestane sa, že by ste si pichli okuliarmi do oka. A to sa niekedy stať skutočne môže.

S prvými cyklo výletmi zaznamenávame každý rok zvýšené množstvo otázok na tému „bicykel a šošovky“ v našej pošte. Najčastejšie otázky? Sú dve.

Môže šošovka pri páde z bicykla prasknúť a porezať mi oko? Nie. Moderné kontaktné šošovky sú vyrobené z mäkkých plastov, porezanie oka v prípade pádu a poškodenie šošovky nehrozí (celkom výnimočne sa môžu šošovky roztrhnúť, avšak môže sa to stať nielen pri bicyklovaní či športe).

Aké šošovky na bicyklovanie odporúčate? Na občasné výlety na bicykli vystačíte so šošovkami, ktoré používate bežne. Nositeľom šošoviek, ktorí trávia v sedle bicykla denne niekoľko hodín, odporúčame šošovky jednodenné, a to tak, že si ich vyberú z oka hneď po skončení tréningu.

Dôvod je jednoduchý – šošovky dostávajú na bicykli zabrať, zvlášť ak jazdíte bez cyklistických okuliarov: prach, vietor, dážď, ale aj peľ a poletujúci hmyz, niekedy vytvoria na povrchu šošovky slabú, ale ťažko odstrániteľnú, vrstvu usadenín, ktoré pri ponechaní šošovky v oku zbytočne dráždia rohovku a môžu spôsobiť zápal.

Čo vy? Jazdíte na bicykli so šošovkami, dávate prednosť okuliarom, alebo hazardujete a jazdíte „poslepiačky“? Za tipy a triky v komentároch ďakujeme!

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty