Prezrite si sprievodcu slnečnými okuliarmi 😎

Prihlásenie

Top 10 roztokov na kontaktné šošovky v roku 2023-2024

Jakub Odcházel, DiS.

Z lekárskeho hľadiska skontroloval/a: Jakub Odcházel, DiS., Vedúci siete optík, 25. 10. 2022. Napísal/a: Lentiamo

Nenechajte si ujsť jeden z našich obľúbených prípravkov: Solunate Multi-Purpose obsahuje kyselinu hyalurónovú, ktorá uzamyká vlhkosť a udržuje vaše oči zdravé a v pohodlí.

Roztoky na kontaktné šošovky sú určené na čistenie a dezinfekciu kontaktných šošoviek, aby vaše oči zostali zdravé a bolo zamedzené prípadnému vzniku infekcie. Mnohé roztoky tiež šošovky hydratujú, aby ich nosenie bolo ešte pohodlnejšie.

Keďže je na výber toľko možností, je ťažké nájsť riešenie, ktoré by vyhovovalo vašim kontaktným šošovkám a zároveň aj potrebám. Zostavili sme zoznam najlepších roztokov na kontaktné šošovky na tento rok aby sme vám uľahčili hľadanie toho správneho.

Nižšie nájdete výber najlepších roztokov na kontaktné šošovky – od najlepšieho roztoku pre citlivé oči až po najlepší cestovný roztok. Ste pripravení?

Ako sme vybrali najlepšie roztoky na kontaktné šošovky...

  • Prieskum - Preskúmali sme zloženie roztokov na kontaktné šošovky a ďalšie informácie, aby sme zvážili výhody a nevýhody každého z nich. Pozreli sme sa na obľúbené roztoky a novinky na trhu, aby sme našli tie najlepšie z najlepších.
  • Hodnotenie zákazníkov -  Prešli sme aj recenzie zákazníkov, aby sme zistili, čo používatelia hovoria o jednotlivých roztokoch.
  • Schválené optometristom - Optometristi z Lentiamo zhodnotili náš prieskum a ponúkli svoje odborné názory na najlepšie roztoky tohto roku.

Prečítajte si o výhodách a možných nevýhodách jednotlivých roztokov a nájdite si ten svoj!

Naše najobľúbenejšie produkty

Celkovo najlepší: ReNu MultiPlus
Prejsť-na-recenziu ⬇

Najlepší pomer ceny a kvality: Solunate Multi-Purpose
Prejsť na recenziu ⬇

Najlepší peroxidový roztok: Oxynate Peroxide
Prejsť na recenziu ⬇

Najlepší pre citlivé oči: Biotrue Multi-Purpose
Prejsť na recenziu ⬇

Najlepšie riešenie pre rozpočet: Vantio Multi-Purpose
Prejsť na recenziu ⬇

Najlepšia cestovná veľkosť: SOLOCARE AQUA
Prejsť na recenziu ⬇

Najlepší pre tvrdé kontaktné šošovky: AVIZOR GP MULTI
Prejsť na recenziu ⬇


Najlepší viacúčelový roztok: ReNu MultiPlus

Roztok ReNu MultiPlus 360 ml je vhodný pre všetky mäkké kontaktné šošovky vrátane silikón-hydrogélových. Obsahuje kyselinu boritú, ktorá účinne dezinfikuje a vyrovnáva pH roztoku, čím zaisťuje čistejšie kontaktné šošovky a ich následné pohodlnejšie nosenie.

ReNu MultiPlus je naším najlepším viacúčelovým roztokom vďaka svojej univerzálnosti a schopnosti starať sa o všetky typy kontaktných šošoviek. Best Products Reviews hodnotí ReNu MultiPlus vysoko medzi ostatnými populárnymi roztokmi.1

Výhody

  • Odstraňuje mikroorganizmy
  • Odstraňuje odolné bielkovinové usadeniny, ktoré bránia jasnému videniu
  • Maximálna hydratácia

Nevýhody

  • Nie je vhodný pre tvrdé kontaktné šošovky

Takto produkt hodnotia naši zákazníci:

Kúpiť ReNu MultiPlus

Na čo slúžia viacúčelové roztoky? Viacúčelové roztoky sú určené na kompletnú starostlivosť o kontaktné šošovky. Ich použitie je ľahké a ponúkajú komplexnú starostlivosť o kontaktné šošovky, od oplachovania, dezinfekcie, čistenia až po skladovanie.


Najlepší pomer ceny a kvality: Solunate Multi-Purpose

Roztok Solunate Multi-Purpose je najpredávanejším roztokom na kontaktné šošovky v e-shope Lentiamo. Zloženie Solunate Multi-Purpose obsahuje kyselinu hyalurónovú pre maximálnu hydratáciu a následnému zamedzeniu pocitu pálenia alebo štípania.

Fľaša s objemom 400 ml je väčšia ako iné roztoky a vydrží až o päť dní dlhšie ako štandardné balenie za podobnú cenu. Solunate je náš najvýhodnejší roztok, pretože získate viac roztoku v jednej fľaši a navyše kvalitatívne výhody.

Výhody

  • Vhodný pre citlivé a suché oči
  • Kyselina hyalurónová pre účinnú hydratáciu
  • Väčšia fľaša za výhodnejšiu cenu

Nevýhody

  • Nie je vhodný pre tvrdé kontaktné šošovky

Takto produkt hodnotia naši zákazníci:

Kúpiť Solunate Multi-Purpose

Ste pripravení vyskúšať niečo nové? Solunate Multi-Purpose je vynikajúcou alternatívou k ReNu MPS Sensitive Eyes, Biotrue Multi-Purpose a OPTI-FREE.


Najlepší peroxidový roztok: Oxynate Peroxide

Roztok Oxynate Peroxide je vysoko kvalitný peroxidový roztok určený na hĺbkové čistenie a dezinfekciu kontaktných šošoviek. Peroxidový roztok preniká chemickou reakciou do šošoviek a rozbíja ťažko odstrániteľné usadeniny a nánosy, ktoré môžu spôsobovať zakalenie kontaktných šošoviek a nepohodlie pri ich nosení.

Oxynate Peroxide je naším najlepším peroxidovým roztokom vďaka možnostiam kvalitného čistenia a optimálneho pomeru ceny a kvality.

Výhody

  • Hĺbkovo čistí a odstraňuje usadeniny
  • Vhodný pre mäkké aj tvrdé kontaktné šošovky
  • Vhodný pre citlivé oči

Nevýhody

  • Nie je určený na okamžité opláchnutie

Takto produkt hodnotia naši zákazníci:

Kúpiť Oxynate Peroxide

Nepoužívali ste doteraz peroxidový roztok? Pamätajte, že peroxidové roztoky musia byť pred kontaktom s očami neutralizované. Tento proces trvá minimálne šesť hodín. Prečítajte si viac o použití peroxidových roztokov ako s ich použitím začnete.


Najlepšie pre citlivé oči: Biotrue Multi-Purpose

Roztok Biotrue Multi-Purpose 360 ml od spoločnosti Bausch & Lomb sa inšpiruje fyziológiou vašich očí. Roztok má vyvážené pH, aby zodpovedal slznému prostrediu a umožňoval pohodlné celodenné nosenie.

Vďaka duálnemu dezinfekčnému systému Biotrue Multi-Purpose tiež účinne dezinfikuje a odstraňuje nežiaduce lipidy a proteíny, ktoré môžu spôsobiť zakalené videnie.

Biotrue Multi-Purpose je našou najlepšou voľbou pre citlivé oči, pretože pôsobí v súlade s prirodzenými vlastnosťami vašich očí a predchádza ich podráždeniu.

Výhody

  • Neutrálne pH, ktoré simuluje slzy
  • Odstraňuje nahromadené bielkoviny, ale zároveň zachováva prospešné bielkoviny
  • Udržuje oči hydratované až po dobu 20 hodín

Nevýhody

  • Nie je vhodný pre tvrdé kontaktné šošovky

Takto produkt hodnotia naši zákazníci:

Kúpiť Biotrue Multi-Purpose

Prečo záleží na pH? Nepohodlie pri nosení kontaktných šošoviek súvisí s rozdielnou úrovňou pH prirodzených sĺz a roztokov na kontaktné šošovky. Pre čo najpohodlnejšie nosenie by sa pH roztoku malo pohybovať v určitom rozmedzí.2


Najlepšie riešenie pre rozpočet: Vantio Multi-Purpose

Vantio Multi-Purpose je univerzálny roztok, ktorý dezinfikuje, hydratuje a odstraňuje bielkovinové usadeniny. Je tiež ideálny na oplachovanie a skladovanie kontaktných šošoviek. Vantio Multi-Purpose je naša najlepšia cenovo dostupná voľba pre tých, ktorí chcú ušetriť peniaze a zároveň plne využiť výhody viacúčelových roztokov na starostlivosť o kontaktné šošovky.

Výhody

  • Cenovo dostupný
  • Vhodný pre mäkké aj tvrdé kontaktné šošovky
  • Hydratuje

Nevýhody

  • Šrubovací uzáver

Takto produkt hodnotia naši zákazníci:

Kúpiť Vantio Multi-Purpose

Chcete ušetriť kúpou roztoku Vantio? Vantio Multi-Purpose je cenovo dostupnou alternatívou k mnohým obľúbeným riešeniam, ako sú napr.: All In One Light, Zero-Seven Refreshing, Options Multi a mnoho ďalších.


Najlepší cestovný roztok: SOLOCARE AQUA

SOLOCARE AQUA je skvelou voľbou pre cestovanie, pretože fľaštička s objemom 90 ml spĺňa obmedzenia pre tekutiny u väčšiny leteckých spoločností. Tento viacúčelový roztok je ideálnym riešením na čistenie, dezinfekciu, oplachovanie a skladovanie kontaktných šošoviek kdekoľvek.

Novšie fľaše sú vybavené jedinečným patentovaným uzamykacím systémom, ktorý udržuje uzáver na mieste a zabraňuje tak úniku tekutiny.

SOLOCARE AQUA je našou najlepšou voľbou medzi cestovnými roztokmi pre svoje pozoruhodné hydratačné schopnosti a praktický dizajn fľaše. Je k dispozícii aj vo fľaštičkách štandardnej veľkosti a v cenovo výhodných baleniach.

Výhody

  • Ideálna veľkosť pre lietanie a cestovanie
  • HydroLock efekt pre dlhotrvajúcu hydratáciu
  • Vysoko kvalitné puzdro na kontaktné šošovky je súčasťou balenia

Nevýhody

  • Nie je vhodný pre tvrdé kontaktné šošovky

Takto produkt hodnotia naši zákazníci:

Kúpiť SOLOCARE AQUA

Potrebujete cestovný roztok na kontaktné šošovky? Nikdy nemiešajte dva rôzne typy roztokov na kontaktné šošovky. Viacúčelové roztoky obsahujú zložky, ktoré môžu byť nezlučiteľné so zložkami iných roztokov. Použitie dvoch rôznych roztokov pre jeden pár šošoviek môže znehodnotiť účinnosť roztoku alebo spôsobiť následné podráždenie očí.


Najlepší roztok na tvrdé kontaktné šošovky: AVIZOR GP MULTI

Roztok AVIZOR GP MULTI je špeciálne vyvinutý na starostlivosť o tvrdé (rigidné) kontaktné šošovky. Ide o roztok „všetko v jednom“, ktorý pohodlne čistí, dezinfikuje, zvlhčuje a ošetruje bez nutnosti používať ďalšie ošetrujúce produkty, avšak osoby s citlivými očami môžu šošovky po dezinfekcii opláchnuť fyziologickým roztokom.

Roztok AVIZOR GP MULTI je našou najlepšou voľbou pre tvrdé kontaktné šošovky vďaka svojej kvalite a účinnosti.

 

Výhody

  • Mimoriadne všestranný roztok „všetko v jednom“
  • Zamedzuje usadzovaniu mikroorganizmov na kontaktných šošovkách
  • Obsahuje hydratujúce látky pre väčší komfort pri nosení

Nevýhody

  • Proces dezinfekcie trvá niekoľko hodín

Takto produkt hodnotia naši zákazníci:

Kúpiť AVIZOR GP MULTI


Ďalšie roztoky na kontaktné šošovky, ktoré si zákazníci obľúbili

Tieto tri posledné tipy vychádzajú z hodnotenia zákazníkov. Každé riešenie je vysoko hodnotené a ponúka jedinečné výhody.

OPTI-FREE RepleniSH svojim zložením zaisťuje zvýšenú vlhkosť a je skvelý pre suché oči. Ak máte citlivé oči alebo používate peroxidový roztok, oplachovanie fyziologickým roztokom AVIZOR je jednoduchý spôsob, ako sa uistiť, že sú vaše šošovky opláchnuté a pripravené na použitie. ReNu MPS Sensitive Eyes je dobrý univerzálny roztok pre tých, ktorí majú citlivé alebo ľahko podrážditeľné oči.


Často kladené otázky

Ako vybrať správny roztok pre kontaktné šošovky?

K dispozícii je mnoho rôznych produktov v závislosti na tom, čo vaše oči potrebujú. Existuje nespočetné množstvo viacúčelových roztokov, ktoré sú vhodné pre väčšinu nositeľov kontaktných šošoviek. Avšak to, čo funguje pre jedného človeka, nemusí nutne fungovať pre iných. Vždy majte na pamäti dve požiadavky: maximálnu hydratáciu a dostatočnú dezinfekciu.

Maximálna hydratácia

Počuli ste o syndróme suchého oka? Ten je často dôsledkom pobytu v prašnom prostredí alebo vzniká po každodennej práci s počítačom. Suché sliznice znamenajú suché oči - pri tomto probléme odporúčame používať roztoky na kontaktné šošovky, ktoré účinne zvlhčujú kontaktné šošovky, ako je napríklad náš najpredávanejší roztok Solunate.

Dostatočná dezinfekcia

Máte záujem o peroxidové roztoky? Tento typ roztoku čistí kontaktné šošovky obzvlášť dôkladne, pretože odstraňuje baktérie a usadeniny. Kontaktné šošovky sa čistia chemickou reakciou, ktorá môže trvať až niekoľko hodín. Na konci procesu sú peroxidové roztoky neutralizované, takže si môžete kontaktné šošovky bezpečne nasadiť späť do očí.


Lentiamo záverom

Výskum, celkový obsah a odporúčania produktov v tejto príručke boli konzultované s hlavným optikom spoločnosti Lentiamo, aby ste mohli získať čo najspoľahlivejšie informácie.

Najlepší roztok na kontaktné šošovky závisí na vašich očiach a potrebách. Pokiaľ sa snažíte nájsť ten správny roztok alebo hľadáte nejaký s viacerými výhodami, tento sprievodca vás môže nasmerovať správnym smerom.

Lentiamo ponúka široký sortiment kontaktných šošoviek a roztokov za dostupné ceny. Objavte všetko, čo potrebujete na starostlivosť o svoje oči, ešte dnes v našom internetovom obchode.


Zdroje

1. Best Product Reviews, 10 Best Bausch Lomb Renu Multiplus In The UK
2. National Library of Medicine, Comparative study of pH for different saline and multi-purpose contact lens solutions

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

  • Viera K.

    Dobrý deň,prosím vás aká je starostlivosť o nedioptricke šošovky. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedať
    • Andrea
      Lentiamo.sk

      Dobrý deň,


      roztok na farebné šošovky vhodný práve pre Vás by mal na základe
      vyšetrenia odporučiť očný lekár či kontaktológ. Vyhnete sa tak napr.
      alergickej reakcii na niektorú zo zložiek roztoku a podobne. Na farebné
      šošovky sa všeobecne odporúča používať roztoky viacúčelové, roztoky
      peroxidové pre ne nie sú vhodné. Andrea


      Odpovedať

Údaje označené * sú povinné.

Najviac predávané produkty