Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Najväčšie trendy v oblasti slnečných okuliarov v roku 2024

Napísal/a: Lentiamo 12. 4. 2024

Obsah

Tie správne slnečné okuliare zvýšia vaše sebavedomie a ochránia vaše oči pred ultrafialovými lúčmi, tak prečo neinvestovať do rámu, ktorý si zamilujete a využijete ho aj na ďalšie sezóny?

Odborníci na okuliare zo spoločnosti Lentiamo skúmajú v roku 2024 aktuálne trendy v slnečných okuliaroch - od moderných interpretácií klasických vzorov až po módne tvary rámov a prekvapivé doplnky.

Ako sme vybrali tie najväčšie trendy v slnečných okuliaroch na rok 2024

  • Prieskum – Pozreli sme sa na trendy na prehliadkových mólach, sledovali nové filmy a seriály a prechádzali sociálne médiá, aby sme zistili, čo nosia celebrity, influenceri a bežní milovníci módy.
  • Bestsellery – Preskúmali sme naše najpredávanejšie modely, aby sme zistili, ktoré z nich si tento rok získavajú popularitu a ktoré zostávajú stálicami.
  • Recenzie zákazníkov – Pozreli sme sa aj na recenzie, aby sme zistili, ako zákazníci hodnotia niektoré z obľúbených produktov našich redaktorov.

1. Slnečné okuliare s kovovým rámom

Ayo Edebiri v bielom obleku na červenom koberci

Zdroj obrázka: instagram.com/whowhatwear

Jedným z trendov, ktorý nikdy nezmizne, sú elegantné kovové slnečné okuliare. Tento rok sme svedkami opätovného oživenia okrúhlych a oválnych kovových rámov. Kľúčom k úspechu je hľadať v roku 2024 tenké drôtené štýly.

Obľúbená írsko-americká herečka Ayo Edebiri z populárneho seriálu Medveď si na 29. ročník udeľovania cien Critics' Choice Awards obliekla ležérny komplet. Jej kovové odtiene ľahko pozdvihli úplne biely vzhľad.

Tipy na štýl pre kovové rámy

Od "balletcore", jemnej estetiky inšpirovanej balerínami, až po oživenie boho od Chloé, kovové slnečné okuliare sú pravdepodobne jedným z najvšestrannejších štýlov rámov. Vyskúšajte tenké siluety v ružovom zlate, aby ste dosiahli jednoduchosť balerínskeho trendu. Vyskúšajte nadrozmerné okrúhle kovové rámy s hnedými šošovkami pre moment 70. rokov.

Naše odporúčania pre kovové slnečné okuliare

2. Slnečné okuliare Bayonetta

fotenie hailey bieber v zrkadle počas nosenia slnečných okuliarov

Zdroj obrázka: instagram.com/haileybieber

Keďže trendy Y2K aj naďalej ovplyvňujú dizajn okuliarov, v roku 2024 sme si všimli, že trendové okuliare Bayonetta a podobné tvary slnečných okuliarov získavajú čoraz viac na popularite. Vyznačujú sa malými oválnymi alebo jemnými obdĺžnikovými rámami, ktoré evokujú nostalgickú jednoduchosť.

Vďaka vlastnej kolekcii v rámci značky Vogue Eyewear podnikateľka a trendsetterka Hailey Bieber vždy vie, aké slnečné okuliare sú v móde. Jej maximalistický vzhľad dokazuje, že tento trend sa dá zakomponovať do bežných aj do výstavných outfitov.

Tipy na štýl pre okuliare Bayonetta

Okuliare Bayonetta, pomenované podľa japonskej postavy z videohry, boli nedávno tiež trendom dioptrických okuliarov. Miu Miu tento "knihovnícky" vzhľad uchopila počas svojej prehliadky na móle koncom roka 2023. Úzky tvar rámu skombinujte s nadrozmernými sakami alebo štruktúrovanými nohavicami, aby bol vzhľad kompletný.

Naše odporúčania pre slnečné okuliare Bayonetta

3. Moderné slnečné okuliare Cat Eye

greta lee má na sebe modrý top a čierne slnečné okuliare

Zdroj obrázka: instagram.com/stylecaster

Nemusíte ani vedieť, aký štýl slnečných okuliarov je práve in, pretože slnečné okuliare Cat Eye sú vždy trendy. Podobne ako hranaté línie wayfarer rámov, výrazné vyvýšené rohy úzkych rámov Cat Eye alebo rámy Cat Eye bez obruby, budú aj tento rok trendy.

Počas tlačového turné k filmu Minulé životy, ktorý bol nominovaný na Oscara, sa jeho hlavná predstaviteľka Greta Lee stala ikonou štýlu. Jej štýl spája sofistikovanosť s neočakávanými farbami alebo moderným poňatím klasických kúskov vrátane výberu slnečných okuliarov.
 

Tipy na štýl pre slnečné okuliare Cat Eye

Slnečné okuliare Cat Eye sú rok čo rok jedným z najobľúbenejších tvarov slnečných okuliarov, pretože sú vhodné pre mnohé tvary tváre. Hranaté rámy Cat Eye zvýrazňujú ostrejšie črty tváre a zvýrazňujú lícne kosti, zatiaľ čo zaoblenejšie rámy Cat Eye sú zas vhodné pre osoby s jemnejšími črtami.

Naše odporúčania pre slnečné okuliare Cat Eye

4. Slnečné okuliare techwear

Sabrina Carpenter má na sebe technické slnečné okuliare

Zdroj obrázka: instagram.com/sabrinacarpenter

Hoci majú niektoré spoločné črty so športovými slnečnými okuliarmi, technické alebo "techwear" slnečné okuliare uprednostňujú funkčnosť pred estetikou. Ich elegantné línie a minimalistické farby ponúkajú jednoduchý a ľahký štýlový vzhľad.

Popritom, čo predskakovala Taylor Swift na jej turné a trávila čas s Barrym Keoghanom, držiteľom ceny BAFTA, si môže Sabrina Carpenter, všestranne talentovaná speváčka a herečka, pridať do životopisu aj úlohu módnej influencerky. Jej elegantné slnečné okuliare majú funkčný účel a dodávajú jej outfitu nečakaný nádych.

Tipy na štýl pre slnečné okuliare techwear

Chcete sa dozvedieť viac o technickom oblečení? Značky ako The North Face a Arc'teryx sú kľúčovými referenciami, ktoré stelesňujú mestský a športový crossover trend. V rámci tohto štýlu dominujú úžitkové vzory a funkčné výkonné materiály.

Naše odporúčania pre slnečné okuliare techwear

5. Moderné slnečné okuliare browline

trent alexander-arnold na milánskom týždni módy 2024 v slnečných okuliaroch

Zdroj obrázka: instagram.com/trentarnold66

Ak chcete nadčasovému štýlu dodať svieži nádych, vyskúšajte slnečné okuliare browline rôznych tvarov a štýlov. Jedinečné browline okuliare, ako sú hranaté clubmastery alebo hrubé aviatory sú v roku 2024 v móde.

Hoci stret športu a módy nie je charakteristický iba pre rok 2024, na prehliadkových mólach sa v tomto roku objavuje čoraz viac športovcov. Trent Alexander-Arnold z FC Liverpool sa zúčastnil na milánskom týždni módy v hranatých okuliaroch Prada, čím predviedol jeden z našich najobľúbenejších vzhľadov tohto týždňa.
 

Tipy na štýl pre slnečné okuliare browline

Slnečné okuliare Clubmaster sú výrazne retro, ale ohnutie klasických obdĺžnikových tvarov v kombinácii s ostrejšími uhlami alebo zaujímavými líniami ich modernizuje. Experimentovanie s materiálmi, farbami a proporciami dáva priestor nekonečným možnostiam, pričom stále zachováva podstatu klasických tvarov.

Naše odporúčania pre slnečné okuliare browline 

6. Retiazky na okuliare

Nakoniec, trendy slnečných okuliarov 2024 nie sú úplné bez zmienky retiazok na okuliare. Retiazky sú v posledných rokoch viac a viac trendy, čiastočne vďaka vplyvu celebrít, ako sú Bella Hadid a Hailey Bieber.

Dizajny roku 2024 sú výraznejšie, rozmanitejšie a odrážajú širšiu škálu štýlov a osobností. Retiazky vám umožnia nosiť slnečné okuliare, ktoré nosia všetci, a pritom zostať verní svojmu štýlu.

Tipy na štýl pre retiazky na okuliare

Kombinujte a spájajte retiazky na okuliare so všetkými slnečnými a dioptrickými okuliarmi, aby ste dosiahli vždy odlišný vzhľad. Experimentujte s farebnými kombináciami, aby ste našli to, čo najlepšie doplní váš osobný štýl a zvýrazní váš outfit. Existujú nekonečné možnosti moderného poňatia praktických retiazok na okuliare z minulosti.

Naše odporúčania na retiazky na slnečné a dioptrické okuliare

Máte chuť prezrieť si všetky najnovšie trendy v oblasti slnečných okuliarov?

Vaše obľúbené značky ako Ray-Ban, Meller, Gucci a ďalšie už na vás čakajú.

Nakupovať slnečné okuliare

Na záver od Lentiamo

Ak ste niekedy rozmýšľali, aký typ slnečných okuliarov je teraz v móde, pozrite sa na Lentiamo. Naši odborníci na okuliare vedia, aké slnečné okuliare sú in, aké rámy sa najlepšie hodia na rôzne tvary tváre, a sú vždy pripravení pomôcť vám.

Preskúmajte sprievodcu slnečnými okuliarmi k vášmu typu tváre Lentiamo a získajte viac rád o hľadaní správnej veľkosti rámu, slnečných okuliaroch, ktoré zodpovedajú tvaru vašej tváre, a ďalších.

Stále si nie ste istí? Využite u nás možnosť virtuálneho skúšania slnečných okuliarov a pozrite sa, ako na vás vyzerajú vaše obľúbené okuliare.

Prečítajte si viac

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty