Prezrite si sprievodcu slnečnými okuliarmi 😎

Prihlásenie

Zaostrené na príslušenstvo ku kontaktným šošovkám

Dezinfekčné roztoky a gély

Bez roztoku sa nezaobídete. Roztoky sa používajú na dezinfekciu, čistenie, oplachovanie, uchovávanie a zvlhčovanie kontaktných šošoviek. Líšia sa objemom, aj zameraním na určitý typ šošoviek. Stretnete sa s roztokmi s objemom 60, 90 120, 240, 360 ml či dokonca 400 ml (Solunate). Ani zďaleka to nie sú všetky, môžete si kúpiť výhodnejšie väčšie balenie alebo malé napríklad na cestovanie. Pri dezinfekcii nezabúdajte na ruky, ktoré sú pôvodcom mnohých nečistôt. Na čistenie rúk pred aplikáciou šošoviek môžete použiť napríklad dezinfekčný gél EYEYE Sanilon.

Puzdrá na kontaktné šošovky

Puzdrá sa používajú na uskladnenie kontaktných šošoviek, avšak nemusia slúžiť iba na úschovu. Môžu byť vybavené zrkadielkom a disponujú aj farebným rozlíšením pravej a ľavej strany. Vďaka tomu ľahko rozoznáte, ktorá šošovka patrí do pravého alebo do ľavého oka. Antibakteriálne puzdra podporujú dezinfekčnú schopnosť používaného roztoku. Kozmetické puzdrá sa zasa vyrábajú v mnohých farebných prevedeniach a s rôznym dizajnom. Vyrábajú sa aj puzdrá na jednodenné šošovky, vhodné najmä na prepravu kontaktných šošoviek na cestách. Vzhľadom k širokej škále rôznych druhov si vyberie každý.

Očné kvapky a gély

Očné kvapky a gély oceníte vo chvíľach, keď budete trpieť tzv. syndrómom suchého oka. Pri používaní šošoviek môžete začať pociťovať pálenie, svrbenie či rezanie v oku. Budete mať pocit, ako keby ste mali v oku cudzie teliesko. K tomuto efektu dochádza najčastejšie, keď aplikujete šošovky na unavené oči alebo pri nedostatočnom žmurkaní (napríklad pri práci s počítačom). Očné kvapky a gély tieto nepríjemné pocity odstránia a doprajú očiam okamžitú úľavu. Pomôžu vám zvlhčiť a zregenerovať vaše oči a tiež napomáhajú k lepšej znášanlivosti šošoviek. Niektoré tieto prípravky sú špeciálne vyvinuté pre nositeľov kontaktných šošoviek. Preto pri ich aplikácii nie je potrebné vyberať šošovku z oka. Očné gély zasa slúžia na prevenciu zápalových ochorení viečok a súvisiacich príznakov pri syndróme suchého oka. Pre užívateľov šošoviek, ktorí majú problém s kvapkaním do oka je možným riešením použitie očného spreju, ktorý sa aplikuje na zatvorené očné viečka.

Pinzety a klieštiky na kontaktné šošovky

Už nikdy nečistoty na šošovkách. Pinzeta slúži na jednoduché vyberanie šošovky z puzdra. Manipulácia so šošovkou je vďaka pinzete hygienickejšia. Pri vyberaní šošovky rukami sa na šošovku môžu dostať nežiadúce nečistoty, ktoré potom zbytočne dráždia vaše oko. Avšak ak použijete pinzetu, tomuto znečisteniu zabránite. Taktiež už nezničíte šošovku nechtom. Konce pinzety sú potiahnuté jemným silikónom, preto nehrozí, že šošovku natrhnete či inak poškodíte. Na vyberanie kontaktných šošoviek z puzdra a ukladanie doň môžete použiť aj špeciálne klieštiky na kontaktné šošovky.

Aplikátor kontaktných šošoviek

Máte dlhé nechty? Chceli by ste nosiť kontaktné šošovky, ale bojíte sa ich aplikácie? Zvoľte aplikátor kontaktných šošoviek. Aplikátory uľahčujú nasadzovanie a vyberanie šošovky z oka. Pri nasadzovaní šošoviek pomocou aplikátora nedochádza k ich znečisteniu, pretože nedochádza ku kontaktu šošovky s prstami. Aplikátory sú často vyrobené z veľmi jemného silikónu, a preto nepoškodia šošovku a nedráždia oko.

Aplikačná podložka

"Aplikačná podložka slúži predovšetkým k ľahšej aplikácii kontaktných šošoviek. Oceníte ju najmä v dobe, keď s kontaktnými šošovkami začínate a potrebujete získať v ich aplikácii zručnosť. Jedná sa o sklenenú doštičku s dvomi označenými otvormi pre ľavé a pravé oko, ktorá je navyše vybavená krytom.

Doplnky stravy

Dôležitá je aj vnútorná starostlivosť. Doplnky stravy slúžia na zlepšenie výživy očí a na ich ochranu pred negatívnymi vonkajšími vplyvmi. Pôsobia priaznivo pri únave očí, pomáhajú pri prevencii a ochrane pred očnými zákalmi. Podporujú ochranu sietnice, zlepšujú zrakovú ostrosť a chránia oči pred predčasným starnutím. Vďaka týmto prípravkom budete svoj zrak chrániť a starať sa oň.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty