Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Najlepšie okuliare pre oválnu tvár

Napísal/a: Lentiamo 9. 11. 2023

Oválne tváre sú mimoriadne univerzálne, čo znamená, že sú vhodné pre širokú škálu štýlov okuliarov. Experimentovanie s módnymi farbami alebo klasickými štýlmi je pri tomto type tváre jednoduché!

V tomto článku sa budeme venovať kľúčovým faktorom, ktoré definujú oválny tvar tváre, odporučíme niektoré okuliare a vysvetlíme, ako jednotlivé dizajny rámov dopĺňajú alebo kontrastujú s oválnymi črtami. Od Cat Eye (mačacích očí) až po obdĺžnikové rámy - možnosti sú nekonečné pre tých, ktorí hľadajú dokonalé okuliare, ktoré zvýraznia alebo budú kontrastovať s ich oválnou tvárou.

Ako zistíte, či máte oválny typ tváre

obrys oválneho tvaru tváre na neutrálnom pozadí

Oválne tváre majú harmonickú rovnováhu, mierne zaoblené lícne kosti a o niečo užšie čelo a čeľusť. Určite viete, ako vyzerá ovál, ale čo robí tvár oválnou?

  • Oválne tváre sú skôr dlhšie než široké, zvyčajne približne dvakrát dlhšie.
  • Oválne čelá sú mierne zakrivené alebo majú pri pohľade zboku mierny sklon.
  • Oválne tváre majú zvyčajne rovnakú šírku od hornej až po dolnú časť hlavy.
  • Oválne tváre sa často vyznačujú jemnými črtami bez ostrých uhlov v oblasti líc alebo čeľuste.

Celebrity s oválnou tvárou

Koláž Jennifer Lawrence, Rihanny, a Ryana Reynoldsa

Na obrázku zľava doprava: Jennifer Lawrence1, Rihanna2, Ryan Reynolds3

Aké okuliare sú najlepšie pre oválny tvar tváre?

Oválne tváre vyzerajú skvele v rozličných štýloch okuliarov na predpis. Podlhovasté tvary rámov u okuliarov, akými sú Cat Eye (mačacie) okuliare alebo pilotské okuliare, dopĺňajú prirodzenú dĺžku oválnej tváre. Obdĺžnikové alebo štvorcové rámy rozbíjajú hladký tvar oválnej tváre a dodávajú jej kontrast.

Okuliare Cat Eye (mačacie)

Dohora vystupujúce rohy rámov okuliarov Cat Eye pritiahnu pozornosť nahor, harmonizujú s dĺžkou oválnej tváre a zároveň zvýraznia lícne kosti. Tieto rámy vyžarujú eleganciu a hravosť, takže sú vynikajúcou voľbou pre ľudí s oválnymi tvárami.

Armani Exchange 0AX1034 6044 52

Nakupujte okuliarov Cat Eye


Pilotské okuliare

Podlhovastý slzovitý tvar pilotských okuliarov výnimočne dobre dopĺňa oválne tváre. Tento bezstarostný cool tvar, nazývaný aj ako letecké okuliare, je jedinečný a častejšie ho vidieť ako slnečné okuliare než ako dioptrické okuliare.

Ray-Ban New Aviator 0RX3625V 3094 55

Nakupujte pilotských okuliarov


Obdĺžnikové okuliare

Pre tých, ktorí hľadajú kontrast, tu sú obdĺžnikové rámy, ktoré sú skôr širšie než dlhé, teda, presný opak oválov. Obdĺžnikové okuliare dodávajú ďalší rozmer a kontrast podlhovastým črtám oválnych tvárí. Keďže sa rozprestierajú po celej šírke tváre, smerujú oko ku kraju rámu, čím zabezpečujú rovnováhu.

Lentiamo JAKUB HAVANA BROWN

Nakupujte obdĺžnikové okuliare


Štvorcové okuliare

Podobne ako ich obdĺžnikové náprotivky, štvorcové okuliare vytvárajú nápadný kontrast svojimi ostrými líniami a kolmými uhlami. Tieto rámy dokážu zvýrazniť, kontrastovať a dodať hĺbku účinnejšie ako obdĺžnikové okuliare.

Persol 0PO3292V 985 48

Nakupujte štvorcové okuliare


Akým okuliarom sa vyhnúť pri oválnej tvári

Hoci pri oválnom type tváre môžete nosiť akékoľvek okuliare, ktoré sa vám páčia, niekedy majú ľudia s oválnou tvárou tendenciu vyhýbať sa určitým štýlom. 

Nadrozmerné okuliare môžu narúšať vyvážené proporcie oválnych tvárí. Ak presahujú najširšiu časť hlavy, môžu stranám tváre pridať príliš veľkú váhu. Vyššie rámy okuliarov môžu tiež predĺžiť tvár, čím sa kladie príliš veľký dôraz na dĺžku a nedostatočný dôraz na vyvážený vzhľad.

Nekonečné možnosti pre oválne tváre

Hoci sa mnohé štýly výborne hodia k oválnej tvári, pri hľadaní kvalitnej korekcie zraku uprednostnite svoje sebavedomie a pohodlie. Preskúmajte rôzne štýly, farby a materiály, aby ste objavili dokonalú kombináciu, ktorá bude ladiť s vašou osobnosťou a štýlom.

Ak chcete získať ďalšie rady, preskúmajte nášho komplexného sprievodcu nákupom dioptrických okuliarov, ktorý ponúka poznatky o materiáloch skiel, odtieňoch, ktoré dopĺňajú farbu vašich vlasov, a ďalšiu zaujímavú inšpiráciu.

Na záver od Lentiamo

Cesta k výberu okuliarov na predpis pre vašu oválnu tvár by mala byť príjemná! Či už sa rozhodnete pre rámy, ktoré dopĺňajú alebo kontrastujú s vašimi prirodzenými črtami, uistite sa, že ponúkajú potrebnú korekciu zraku a ochranu. Využite všestrannosť svojho oválneho tvaru tváre a noste svoje nové okuliare so sebavedomím!


Zdroje obrázkov

1. Vogue
2. Just Jared
3. InStyle

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty