Náš tovar môžete vyzdvihnúť neďaleko vašej lokality na výdajných miestach.

Prihlásenie

Päť pravidiel, ktoré zbavia oči únavy (nielen) v škole

Začala škola. Nervózni prváčikovia i ostrieľaní matadori, ktorí to „majú za pár“, usadnú na ďalších niekoľko mesiacov do lavíc, v ktorých na nich čaká zase o niečo viac moderných technológií. Viac projekčných plátien namiesto tabulí i viac práce na počítači. Je potom len otázkou času, kedy oči, zvyknuté na prázdninový režim, vypovedia službu – začnú páliť a svrbieť, pridajú sa bolesti hlavy, ktoré sú zdanlivo bez príčiny. Riešenie pritom nie je nijak zložité…

Päť pravidiel, ktoré zbavia oči únavy (nielen) v škole

  1. Aktualizujte si „hardware“ ;) Detský zrak sa vyvíja, je možné, že okuliare alebo šošovky, ktoré boli pred prázdninami tak akurát, už nevyhovujú. Nechajte si premerať zrak, možno potrebujete iné dioptrie alebo iný typ šošoviek.
  2. Dodržiavajte pravidlo 20–20–20. Každých 20 minút doprajte očiam odpočinok – zadívajte sa na nejaký vzdialenejší bod (20 stôp, t.j. šesť metrov) na 20 sekúnd. Očiam to skutočne pomôže. Každé dve hodiny si potom urobte prestávku na 15 minút.
  3. Dbajte na bezpečnú vzdialenosť. Je to rovnaké ako na ceste – bezpečná vzdialenosť je najlepšou prevenciou nehody, v našom prípade poškodenia zraku. Pre čítaní (i z mobilu, počítača alebo tabletu) majte text aspoň 30 – 40 cm pred sebou.
  4. Uzemnite sa. Napätie v tele, neprirodzená poloha tela, to všetko sa dokáže už za pár hodín podpísať na vašom zraku. A pár hodín v škole? To je jeden deň. Nájdite si vždy takú polohu pri sedení, aby ste sa dotýkali celou plochou chodidiel podlahy.
  5. Svieťte si správne. Pokiaľ ste praváci, dajte si lampu pri čítaní vľavo – nebudete si tieniť. Pozor dajte tiež na odlesky lampy alebo okien na monitore počítača.

Nie je to zložité, však? A prečo je v názve slovko „nielen“ v zátvorke? Naše pravidlá sú totiž univerzálne bez ohľadu na vek a miesto použitia – rovnako dobre ich využijete v kancelárii, pri čítaní obľúbenej knihy doma v posteli i počas relaxu pri počítači.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty