Lentiamo má narodeniny! Zľavy až 40 %

Prihlásenie

Čo sú slnečné okuliare cez okuliare a sú pre vás vhodné?

Jakub Odcházel, DiS.

Z lekárskeho hľadiska skontroloval/a: Jakub Odcházel, DiS., Vedúci siete optík, 26. 7. 2021. Napísal/a: Lentiamo

Ste spokojní so svojimi súčasnými dioptrickými okuliarmi, ale radi by ste k šošovkám pridali UV ochranu? Potom by ste ako alternatívu k dioptrickým okuliarom a fotochromatickým slnečným okuliarom mohli zvážiť iný typ ochrany - slnečné okuliare cez okuliare.

Slnečné okuliare cez okuliare sú presne to, čo naznačuje ich názov: sú to slnečné okuliare s mierne zväčšenou obrubou a stranicami, špeciálne navrhnuté tak, aby sa hodili na vaše dioptrické okuliare . Vaše okuliare sa jednoducho schovajú za slnečnými okuliarmi. Týmto spôsobom získate vynikajúcu ochranu pred UV žiarením navyše k zrakovej ostrosti svojich dioptrických okuliarov.

Ak sa teda radi zdržiavate vonku na slnku a potrebujete nosiť okuliare, slnečné okuliare cez okuliare by pre vás mohli byť to pravé. Chcete vedieť prečo?

Čo sú slnečné okuliare cez okuliare?

 

" allowfullscreen>

 

 

Najprv si objasníme, čo sú to slnečné okuliare cez okuliare (niekedy nazývané ako FitOver okuliare) a ako fungujú.

Slnečné okuliare cez okuliare majú trochu iný dizajn ako bežné slnečné okuliare. Ich stranice sú širšie, aby mohli zakryť stranice dioptrických okuliarov, ktoré sú pod nimi. To isté platí aj pre celý rám. FitOver slnečné okuliare majú o niečo silnejší a väčší rám, takže šošovky okuliarov pod nimi nie sú vidieť.

To má mnoho výhod: Širšia obruba poskytuje dodatočnú dávku ochrany proti UV žiareniu, najmä na straniciach a hornom okraji šošoviek. To chráni nielen vaše oči, ale aj citlivú pokožku a môže vás ochrániť pred predčasným starnutím.1

Slnečné okuliare cez okuliare ponúkajú okrem svojho tvaru tiež ochranu UV400, tj. 99% tienenie pred UVA a UVB žiarením. Táto ochrana je potrebná po celý rok, pretože podľa článku v magazíne Nature môže slnko spôsobiť vážne poškodenie rohovky, šošovky a sietnice oka.2

Aké výhody a nevýhody majú slnečné okuliare cez okuliare?

Nie ste si istí cenou alebo praktickosťou slnečných okuliarov cez okuliare? Čítajte ďalej!

 

  • Dioptrické slnečné okuliare sú síce vyrobené na mieru a presne sedia na tvári, ale môžu byť pomerne drahé. V závislosti na modeli, značke a povrchovej úprave môžete za slnečné okuliare s dioptriami zaplatiť rovnakú sumu ako za klasické dioptrické okuliare. Naproti tomu sú slnečné okuliare cez okuliare cenovo veľmi dostupné. Už od 43 € si môžete na Lentiamo objednať kvalitné slnečné okuliare cez okuliare, ktoré možno nosiť po celý rok.
  • Šošovky slnečných okuliarov cez okuliare sú zvyčajne veľmi odolné proti nárazu. Ich silné rámy navyše poskytujú ďalšiu vrstvu odolnosti. To môže byť dôležité, ak používate okuliare cez okuliare pri cvičení alebo športe vonku.
  • Jednou z ďalších výhod je, že FitOver slnečné okuliare je možné ľahko a rýchlo pripojiť a sňať. Nosiť puzdro na okuliare môžete so sebou v kabelke alebo v priehradke v aute a jednoducho si nasadiť slnečné okuliare cez okuliare, kedykoľvek ich budete potrebovať. Nie je potrebné okuliare pripínať, ani meniť.
  • Aj keď sú v súčasnosti vyrábané okuliare cez okuliare veľmi ľahké, stále predstavujú určitú hmotnosť, ktorú váš nos a uši ponesú. Presné meranie pre správne usadenie sa preto stáva nutnosťou, ktorá pomôže znížiť celkovú záťaž. Ako ale zmerať správnu veľkosť vašich okuliarov cez okuliare? Čítajte ďalej!

 

-aké výhody a nevýhody majú slnečné okuliare cez okuliare

Ako určiť správnu veľkosť slnečných okuliarov cez okuliare

Keď už vieme, ako fungujú slnečné okuliare cez okuliare a aké sú ich hlavné výhody, poďme si zmerať veľkosť, ktorú potrebujete. Stačí zmerať veľkosť vašich dioptrických okuliarov, tj. ich výšku a šírku v milimetroch. Aby ste dosiahli čo najlepšie prispôsobenie, musí byť obruba vašich slnečných okuliarov cez okuliare na šírku a výšku o niečo väčšia ako vaše dioptrické okuliare. Nemajte však obavy - slnečné okuliare Polaroid Suncover sú navrhnuté tak, aby boli minimálne o 2 až 3 milimetre väčšie a širšie ako dioptrické okuliare podobného dizajnu.

A keď už hovoríme o dizajne: Vezmite do úvahy tiež štýl a tvar vašich dioptrických okuliarov. Ak napríklad nosíte okrúhle okuliare, mali by ste si vybrať okrúhle slnečné okuliare cez okuliare. Ak sú vaše okuliare skôr hranaté, mali by sa tomuto tvaru prispôsobiť aj FitOver slnečné okuliare.

fitover slnečné okuliare

Vyrábajú sa slnečné okuliare cez okuliare v rôznych štýloch?

Možno si myslíte, že napriek vynikajúcim vlastnostiam slnečných okuliarov cez okuliare radšej investujete svoje peniaze do dioptrických slnečných okuliarov, pretože sú módnejšie a štýlovejšie. Mali by ste si to však dvakrát rozmyslieť. Najnovšie slnečné okuliare cez okuliare, napríklad okuliare obľúbenej talianskej značky Polaroid, sa vyznačujú štýlom a špičkovým dizajnom.

Pozrite sa bližšie na niektoré trendy modely.

Suncover slnečné okuliare cez okuliare od značky Polaroid

Majú slnečné okuliare cez okuliare polarizované sklá?

Dôležitou otázkou pri výbere správnych fit-over slnečných okuliarov je, či majú byť šošovky polarizačné, alebo nie. Ako možno viete, polarizácia pri slnečných okuliaroch zabraňuje nadmernému oslneniu.3

Pri aktivitách na vode alebo na snehu, ako je rybárčenie alebo lyžovanie sa teda rozhodnite pre polarizačné slnečné okuliare cez okuliare. Poskytnú vám potrebnú ochranu proti oslneniu a slnečnému žiareniu, ktorú si zaslúžite.


Zdroje:

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty