Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Viete, ako vybrať správne slnečné okuliare na šport?

Ako vybrať slnečné okuliare na šport?

Vrcholoví športovci majú jasno. Športové okuliare musia byť nastaviteľné vo všetkých smeroch, musia disponovať aerodynamickým tvarom, musia mať 100% optickú korektnosť a pokročilý systém proti zahmlievaniu alebo dokonca fotochromatickú úpravu. Čo však, keď športujeme iba pre radosť? Dajú sa zaobstarať športové slnečné okuliare na rekreačný beh, lyžovanie, cyklistiku, lezenie na skalách či turistiku? Dajú. V nasledujúcich odsekoch nájdete návod, ako vybrať tie správne.

Držte sa hesla „Bezpečnosť na prvom mieste“

Pevnosť, odolnosť, funkčnosť. Na tieto tri parametre sa zamerajte pri výbere športových okuliarov na prvom mieste. Okuliare musia vydržať primeraný náraz, nesmú kĺzať po nose a padať. V prípade, že už dôjde k ich poškodeniu, nesmú sa stať nebezpečenstvom pre oči. Plastové rámy sú tak lepšie ako kovové – tie sa môžu pri páde zlomiť a zabodnúť do oka či tváre. Plast (polykarbonát) určite vyberte aj na zorníky (okuliarové šošovky) – na rozdiel od skla sa totiž v prípade väčšieho nárazu rozbije na „krupicu“ bez ostrých úlomkov, ktoré by mohli poškodiť zrak.

Nezabudnite na ochranu pred UV žiarením

V lete bicykel, v zime lyže alebo snowboard. Alebo dávate prednosť turistike či golfu? Máte jedno spoločné – ste stále vonku, stále na slniečku. Pri výbere slnečných okuliarov na svoj obľúbený šport klaďte dôraz na ich schopnosť chrániť oči pred škodlivým UV žiarením. To pritom neškodí očiam len v lete, kedy je najviac slnečných dní. Aj na jeseň a v zime môžu UV lúče nenávratne poškodiť zrak – zamračená obloha nie je pre UV žiarenie žiadnou prekážkou. V zime na horách slnečné okuliare s dostatočným UV filtrom chránia oči tiež pred žiarením, ktoré sa odráža od snehu a zamrznutých plôch. Sú tak ideálnym doplnkom na zjazdovku, pre bežkárov aj na korčule. Na šport zvoľte slnečné okuliare, ktoré sú s UV filtrom 400 – práve taký neprepúšťa žiarenie nižšej vlnovej dĺžky než 400nm a zaručí 100% ochranu proti všetkému existujúcemu UV žiareniu.

Naše tipy na športové slnečné okuliare?

Slnečné okuliare na šport Oakley a Arnette spĺňajú všetko vyššie uvedené. Navyše sú dizajnovo veľmi vydarené. Okuliare máme pre neho i pre ňu a so šošovkami si rozumejú naozaj skvelo.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty