Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Je fyziologický roztok vhodný na uchovávanie šošoviek?

V poslednej dobe sa nás stále častejšie pýtate na roztok OPTOSOL plus 250 ml. Presnejšie na to, či sa nejako líši od ostatných roztokov, ktoré sú v rovnakej objemovej kategórii aj o viac ako 100 % drahšie. V čom je rozdiel?

OPTOSOL je roztok fyziologický…

… a ako taký nie je určený na dlhodobé a pravidelné uchovávanie kontaktných šošoviek. „Fyzák“, ako sa ľudovo hovorí 0,9 % roztoku chloridu sodného, ale určite poznáte – bežne sa používa v medicíne v infúziách alebo v injekciách pri vnútrožilovom podávaní liekov.

Čo sa týka kontaktných šošoviek, pred nástupom moderných roztokov bol fyziologický roztok jedinou možnosťou, ako ich čistiť a uchovávať. So všetkým si ale neporadil – šošovky sa navyše ešte vyvárali, teplo ničilo choroboplodné zárodky.

Aj dnes, keď už sú štandardnou súčasťou starostlivosti o kontaktné šošovky multifunkčné roztoky, má fyziologický roztok v údržbe šošoviek svoju úlohu - používa sa všade tam, kde by použitie viacúčelového roztoku bolo plytvaním časom aj peniazmi – pri ich oplachovaní od „hrubých nečistôt“ pred uložením do púzdra či na čistenie a dezinfekciu puzdier, aplikátorov šošoviek alebo pinziet.

Použitie fyziologického roztoku namiesto moderných roztokov? Niekto to praktizuje, my to rozhodne neodporúčame. Zdravotné riziká prevyšujú finančnú úsporu nevyčísliteľne.

OPTOSOL plus 250 ml v e-shope

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

  • Tímea C.

    Môžem súhlasiť, skúsila som to a len som na to pred rokmi doplatila. Nevedela som, že je medzi tým rozdiel. Polročné šošovky som mohla vyhodiť po mesiaci nosenia, pretože sa mi od nich stále zapaľovali oči a takisto to bolo aj s mesačnými po týždni...

    Odpovedať
    • Barbora
      Lentiamo.sk

      Dobrý den, bohužel je to tak, tento roztok je určen spíše na
      oplachování. Někteří zákazníci roztok používají i k uchovávání,
      my to však spíše nedoporučujeme.


      Odpovedať

Údaje označené * sú povinné.

Najviac predávané produkty