Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Lietadlom na dovolenku? Povolia mi roztok na šošovky na palube?

Doba letných dovoleniek sa blíži. Poletíte lietadlom? A viete, čo všetko si môžete vziať na palubu a čo je naopak prísne zakázané?

Možno sa v súvislosti s atentátmi v Bostone niektoré pravidlá zmenia, teraz ale platí, že na palubu lietadla nesmiete preniesť v príručnej batožine žiadne tekutiny. V lietadle si okrem iného nepochutíte na domácom lekváre či džeme (obsahujú tekutú zložku), problém budete mať aj s niektorými mastnými výrobkami (napr. utopenci pôjdu na letisku do koša). Detská výživa? Iba toľko, koľko vaše dieťa potrebuje na dobu letu. A pripravte sa, možno ju budete musieť pred podozrievavým príslušníkom letiskovej kontroly ochutnať.

Roztok na šošovky? Môžete

Je možné vziať si na palubu roztok na šošovky? V súčasnej dobe podľa internetových stránok pražského letiska áno. Roztok na kontaktné šošovky, ktorý zneužili na výrobu bomby filipínski teroristi už v roku 1995 a patrí k „zbrojnému arzenálu“ Al-Kaidy, si bez obáv pribaľte do príručnej aj zapísanej batožiny.

Keď sa niečo zmení, kde to nájdem? Tam, kde my – na stránke Predmety, ktorých preprava je najčastejšie dotazovaná.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

  • Jana Č.

    Letela som v posledných 2 mesiacoch do 3 rôznych miest a v príručnej batožine som mala tekutiny, vrátane roztoku na šošovky. Veľkosť obalov nesmie resahovať 100 ml

    Odpovedať
    • Zuzana
      Lentiamo.sk

      Dobrý deň,


      v odkaze http://www.letenky.sk/…o-nej-zbalit je uvedené: Maximálne množstvo prevážaných tekutín je 1000 ml, čiže
      1 liter, balených max. po 100 ml. Teda max. 10×100 ml nádobiek zabalených
      v priesvitnom o­bale.


      Odpovedať

Údaje označené * sú povinné.

Najviac predávané produkty