Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Najlepšie bežecké slnečné okuliare v roku 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Z lekárskeho hľadiska skontroloval/a: Jakub Odcházel, DiS., Vedúci siete optík, 25. 5. 2023. Napísal/a: Lentiamo

Obsah

Pre bežcov môžu byť správne slnečné okuliare rovnako dôležité ako pohodlné bežecké topánky! Okuliare na behanie by mali chrániť vaše oči pred škodlivým UV žiarením, znižovať oslnenie a zlepšovať celkovú viditeľnosť.

Pre tých, ktorí nosia kontaktné šošovky, môžu byť slnečné okuliare obzvlášť výhodné, pretože poskytujú ďalšiu vrstvu ochrany pred nepríjemným vetrom, prachom a inými nečistotami vonku.

Či už vyrážate na cestu, alebo na bežecký chodník, vyberte si jedny zo siedmich najlepších slnečných okuliarov na behanie, ktoré vám prináša Lentiamo. V tomto článku naši odborníci na okuliare skúmajú najlepšie slnečné okuliare pre rôzne prostredia a skúmajú výhody a nevýhody každého z nich. Nájdete tu kľúčové vlastnosti, ktoré tvoria dobrý pár bežeckých slnečných okuliarov, a získate odpovede na niektoré často kladené otázky.

Ako vyberáme najlepšie okuliare na behanie...

  • Výskum – Preskúmali sme najlepšie z najlepších okuliarov, aby sme zistili ich výhody a nevýhody – od konštrukcie rámu cez vlastnosti šošoviek až po ďalšie vlastnosti. Pozreli sme sa na obľúbené značky a modely, aby sme zistili, ktoré prvky robia bežecké slnečné okuliare tými správnymi.
  • Hodnotenie zákazníkov – Pozreli sme sa na naše najpredávanejšie modely, aby sme zistili, aké značky a modely používatelia skutočne nosia a majú radi.
  • Overené optometristami – Optometristi Lentiamo ponúkli svoje odborné názory na najlepšie šošovky, materiály a vzory športových slnečných okuliarov.

Najlepšie bežecké okuliare

človek nosiaci červené zrkadlové bežecké okuliare

7. Esprit ET19673 538 57

Pokiaľ potrebujete slnečné okuliare na každodenné behanie po okolí, už nemusíte hľadať ďalej. Tieto slnečné okuliare od spoločnosti Esprit ponúkajú skvelý pomer ceny a kvality s nekomplikovaným a štýlovým designom.

Matné čierne rámy sú ľahké a zaisťujú väčšie pohodlie a stabilitu. Vďaka svojej kvalite a všestrannému štýlu sú tieto okuliare Esprit najlepšími slnečnými okuliarmi ako na šport, tak na bežné nosenie.

Pre

  • Hnedé šošovky zaručujú presné zobrazenie farieb a filtrovanie odleskov
  • Štýlový dizajn na beh aj bežné nosenie
  • Vysoká ochrana proti UV 400, ktorú oceníte počas svetlých dní

Proti

  • Žiadna možnosť úpravy alebo nastavenia

6. Polaroid PLD 2125/S 3U5 5Z 66

Tieto slnečné okuliare Polaroid ponúkajú fantastickú optickú kvalitu na dlhé dni na cestách. Zelené zrkadlové šošovky účinne blokujú jasné slnečné svetlo, aby nedochádzalo k namáhaniu očí. Vysoko kvalitné plastové rámy ponúkajú odolnosť v prípade znečistenia, pádu alebo občasného zavadenia o visiace vetvy stromu.

Vďaka zrkadlovým šošovkám a silným obrubám si myslíme, že tieto okuliare Polaroid sú najlepšie okuliare na behanie a jasné slnečné svetlo.

 

Evil Eye Zolid E004/75 2000 L

Pre

  • Ľahké plastové rámy pre pohodlie pri behu
  • Polarizované šošovky na zníženie oslnenia a odrazov
  • UV filter kategórie 3 je vhodný pre intenzívne slnečné žiarenie

Proti

  • Žiadna možnosť úpravy alebo nastavenia

5. Cébé CINETIK 2.0 CBS090

Slnečné okuliare Cébé sú dokonalým doplnkom pre bežcov, ktorí chcú chrániť svoje oči a zlepšiť svoj výkon na trati alebo na bežeckom okruhu. Tieto slnečné okuliare sú navrhnuté tak, aby dobre sedeli na tvári. Nastaviteľné nosové vložky a koncovky chráničov poskytujú pohodlné a bezpečné nosenie aj počas najintenzívnejšieho tréningu.

Myslíme si, že CINETIK 2.0 sú najlepšie bežecké okuliare pre ženy, mužov a všetkých s užšou tvárou.

Pre

  • Pogumované konce nožičiek pre väčšiu stabilitu
  • Ľahké plastové šošovky na pohodlné nosenie
  • Vymeniteľné šošovky pre intenzívne slnečné svetlo, tmavšie dni a hmlu

Proti

  • Úzky Slim Fit dizajn môže byť pre niektorých menej pohodlný

4. Oakley Flak 2.0 XL

Každý bežec pravdepodobne niekedy uvažoval o investícii do slnečných okuliarov Oakley. Vďaka dlhoročnému výskumu technológií a materiálov šošoviek si môžete byť istí, že ponúkajú fantastický produkt pre akýkoľvek šport. Najmodernejšia technológia Prizm zvyšuje farebný kontrast a jasnosť za rôznych podmienok, čo vedie k lepšiemu videniu a vnímaniu hĺbky.

Okuliare Oakley Flak 2.0 XL majú polovičné rámy pre nerušené videnie až na zem. Zrkadlové šošovky znižujú priepustnosť svetla aj počas tých najjasnejších dní. Sú našou správnou voľbou pre najlepšie okuliare na beh na dlhé trate a do diaľky, ako aj pre dostatok pohodlia, bezpečnosti a dobrého videnia.

Pre

  • Technológia šošoviek Oakley Prizm zlepšuje farby, kontrast a detaily
  • Nastaviteľné gumové nosové podložky Unobtainium zaisťujú pohodlné a nekĺzavé nosenie.
  • Ľahká konštrukcia rámu O Matter pre väčšie pohodlie

Proti

  • Vyššia cena

Kúpiť Oakley Flak 2.0 XL

Vedeli ste, že? Najmodernejšia technológia Prizm spoločnosti Oakley zlepšuje kontrast a jasnosť farieb v rôznych podmienkach, čo vedie k lepšiemu videniu a vnímaniu hĺbky.


3. Fila SF9326 7FZX 99

Vždy, keď je dôležité vidieť, kam presne dopadajú vaše nohy, siahnite po týchto módnych slnečných okuliaroch. Elegantný monokulár zaručuje široké zorné pole a poskytuje skvelú ochranu pred slnkom a dažďom, nečistotami, prachom a inými nečistotami.

Gradientné šošovky filtrujú priame slnečné svetlo a zároveň poskytujú lepšiu viditeľnosť cez spodnú polovicu šošoviek. A preto si myslíme, že tieto okuliare Fila sú najlepšie bežecké okuliare na behanie za denného svetla počas jasných alebo veľmi slnečných dní.

Pre

  • Nastaviteľné chrániče nosa pre pohodlnejšie a bezpečnejšie nosenie
  • Šedé šošovky zachovávajú prirodzené farby a zároveň redukujú svetlo
  • Ľahké a odolné plastové rámy

Proti

  • Zrkadlové šošovky sú náchylnejšie na poškriabanie.

2. Esprit ET19669 507 72

Tieto moderné jednofarebné slnečné okuliare Esprit sú štýlovým a funkčným doplnkom. Modrá farba šošoviek je ideálna na ostré slnečné svetlo. Noste ich na behanie pozdĺž riek, oceánov a jazier a rozdiel nielen uvidíte, ale aj pocítite!

Vďaka ľahkým rámom, odolným plastovým šošovkám a nastaviteľným nosovým podložkám sú slnečné okuliare Esprit najlepšie bežecké okuliare za nízku cenu v našom sprievodcovi.

Pre

  • Nastaviteľné chrániče nosa pre lepšie prispôsobenie
  • Modré šošovky na zvýšenie kontrastu a minimalizáciu odrazu svetla
  • Odvetrávané šošovky zabraňujúce zahmlievaniu

Proti

  • Nepolarizované šošovky

1. Oakley Radar EV Path

Slnečné okuliare Oakley Radar EV Path, ktorým nechýba optická kvalita, štýl ani pohodlie, sú skvelou voľbou. Červené šošovky zvyšujú kontrast, takže jasne vidíte, čo sa deje okolo vás. S týmito okuliarmi uvidíte obrysy neupravenej cesty a detailnejšie si všimnete zelené stromy.

Vďaka technológii HDO (High Definition Optics) objektívy eliminujú zväčšenie obrazu a skreslenie farieb. Oakley Radar EV Path sú našou TOP voľbou pre najlepšie slnečné okuliare na trailový beh alebo akékoľvek iné dobrodružstvo, ktoré plánujete.

Pre

  • Technológia šošoviek Oakley Prizm zlepšuje farby, kontrast a detaily
  • Nastaviteľné gumové nosové vložky zaisťujú pohodlné a nekĺzavé nosenie.
  • Ľahká konštrukcia rámu O Matter pre väčšie pohodlie

Cons

  • Vyššia cena

Koupit Oakley Radar EV Path

Vedeli ste, že? Oakley O Matter je patentovaný nylonový kompozit, ktorý sa používa v niektorých rámoch slnečných okuliarov. Je odolný, pružný a odolný voči potu!

Čo by mali dobré bežecké okuliare zvládnuť?

osoba bežiaca s bežeckými okuliarmi

Pohodlie

Nikoho neprekvapí, že slnečné okuliare na behanie by mali byť pohodlné. Pri behu akejkoľvek dĺžky je to posledné, čo chcete, aby vás slnečné okuliare príliš tlačili alebo vám padali z tváre. Nepohodlné slnečné okuliare vás môžu rozptyľovať a ovplyvňovať váš výkon.

Ochrana pred UV žiarením

Pri behu vonku je dôležité nosiť slnečné okuliare na ochranu očí pred ostrým slnkom a reflexnými povrchmi. Cesty a iné povrchy môžu spôsobovať oslnenie, ktoré môže spôsobiť nepríjemné pocity a dokonca zhoršiť videnie. Vyberte si slnečné okuliare na behanie, ktoré poskytujú vysokú UV ochranu, ktorá chráni oči pred poškodením slnkom a znižuje množstvo svetla, ktoré do nich preniká.

Šošovky

Okrem výberu správneho materiálu šošoviek pre optickú kvalitu a životnosť môžu farby šošoviek ovplyvniť to, čo vidíte a ako dobre to vidíte. Rôzne farby okuliarových šošoviek môžu byť dôležité v rôznych situáciách.

  • Šedé šošovky - sú neutrálnou voľbou, dokonale stlmia svetlo pri jasnom svetle a zachovávajú prirodzené farby.
  • Červené šošovky - filtrujú modré svetlo a môžu zvýšiť farebný kontrast so žltými dopravnými značkami, dopravnými čiarami a zelenými stromami.
  • Hnedé šošovky - zvyšujú kontrast pri jasnom alebo premenlivom osvetlení.
  • Žlté šošovky - sú skvelé pre slabé svetelné podmienky, zvyšujú kontrast a zlepšujú viditeľnosť počas hmly alebo tmavých dní.

Ďalšou funkciou, ktorú treba zvážiť, je polarizácia šošoviek. Polarizačné šošovky znižujú oslnenie, čo môže byť užitočné pri behu za jasného slnečného počasia alebo v blízkosti vody. Niektorí bežci však môžu zistiť, že polarizácia výrazne stmavuje okolie alebo mení vnímanie hĺbky. V závislosti od vašich preferencií a bežeckých podmienok nemusia byť slnečné okuliare na behanie polarizované, ale môžu zlepšiť váš celkový zážitok!

Odľahčené rámy

Pokiaľ ide o slnečné okuliare na behanie, ideálne sú ľahké varianty, ktoré môžu zabrániť nepríjemným pocitom na tvári a nose. Ťažké alebo zle padnúce slnečné okuliare môžu vytvárať tlakové body, spôsobovať bolesti hlavy a zanechávať stopy na pokožke. Pri ľahkých slnečných okuliaroch je tiež menšia pravdepodobnosť, že budú pri behu skĺzavať po nose alebo sa odrážať, čo môže byť rušivé a nepríjemné.

Pro Tip: Optometristka Eliška zo spoločnosti Lentiam odporúča, aby športové okuliare boli ľahké a pohodlné. Okrem toho musia byť vyrobené z kvalitných a odolných materiálov, aby odolali zlým poveternostným podmienkam, silným slnečným lúčom, potu, špine, prachu a ďalším atmosférickým vplyvom.

Ako okuliare sedia

Okuliare správnej veľkosti by mali dobre sedieť bez trenia alebo tlačenia. Bežecké slnečné okuliare by mali bezpečne sedieť na tvári bez toho, aby pri rýchlom behu alebo pohľade nadol spadli. Mali by sa vyberať s ohľadom na funkčnosť aj estetiku. Slnečné okuliare, ktoré správne sedia Vášmu typu tváre, budú nielen pohodlnejšie, ale budú aj lepšie vyzerať.

Odolnosť

Slnečné okuliare musia byť odolné, aby vydržali fyzickú záťaž pri behu vonku. Vystavenie potu, vlhkosti, občasným nárazom a slnečnému žiareniu si môže vybrať daň na nekvalitných okuliaroch. Hľadajte šošovky a rámy vyrobené z materiálov, ako je ľahký a odolný polykarbonát.

Na záver od Lentiamo

Ak hľadáte najlepšie slnečné okuliare na behanie, dúfame, že vám tento sprievodca pomôže nájsť dokonalé slnečné okuliare, ktoré s vami udržia krok. Naši odborníci vybrali rôzne okuliare na rôzne príležitosti. Či už ste pripravení na maratón alebo na pár kilometrov, majte na pamäti tieto kľúčové vlastnosti a produkty!

Časté otázky

Aké sú najlepšie lacné slnečné okuliare na behanie?

Rovnako ako iné slnečné okuliare, aj lacné bežecké okuliare by mali mať vysokú ochranu proti UV žiareniu, dobrú viditeľnosť, byť odolné a pohodlne sedieť. Najlepšie slnečné okuliare za nízku cenu nájdete u značiek EspritPolaroid. Ponúkajú skvelý optický výkon a množstvo športových modelov. Niektoré Slnečné okuliare Oakley majú aj nižšiu cenu a zároveň sú vhodné na behanie.

Sú okuliareRay-Ban dobré na behanie?

Mnohí bežci uprednostňujú slnečné okuliare Ray-Ban pre ich optickú čistotu a odolnosť. Mnohé modely sú ľahké a majú pridané funkcie, napríklad polarizačné šošovky. Ray-Ban ponúka mnoho štýlových a spoľahlivých okuliarov na beh po chodníku alebo rýchly beh mestom.

Aké sú najlepšie slnečné okuliare Oakley na behanie?

Spoločnosť Oakley ponúka celý rad špičkových športových slnečných okuliarov. Mnohé z ich modelov sú ideálne na behanie. Vďaka optimalizovaným tvarom rámov, ľahkým materiálom a špičkovej technológii šošoviek nemôžete urobiť chybu. Oakley Radar EV Path, Oakley Flak 2.0 XLOakley Sutro Lite sú skvelé okuliare pre svoju optiku a pohodlný, vysokokvalitný dizajn.


Prečítajte si viac

Zaujímate sa o iné športy? Pozrite si ešte dnes ďalšie slnečné okuliare pre horskú cyklistiku a cyklistiku.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty