Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Najlepšie okuliare na rybárčenie

Jakub Odcházel, DiS.

Z lekárskeho hľadiska skontroloval/a: Jakub Odcházel, DiS., Vedúci siete optík, 27. 4. 2023. Napísal/a: Lentiamo

Obsah

Rybárske potreby môžu ovplyvniť váš denný úlovok – od vybavenia v krabici s náradím až po návnadu na vlasci. Nezabúdajte, že jednou z najdôležitejších súčastí výbavy sú kvalitné rybárske okuliare.

Či už hľadáte slnečné okuliare na lov kaprov, alebo vás zaujíma, aká farba šošoviek je najlepšia pre muškárenie, máme pre vás riešenie. V tomto sprievodcovi preskúmame rybárske slnečné okuliare a upozorníme na najlepšie univerzálne šošovky na rybárčenie, rovnako ako na najlepšie slnečné okuliare pre plytké vody, morský a pobrežný rybolov.

Prečítajte si odporúčania obľúbených produktov Lentiamo a niektoré často kladené otázky. Ponorte sa do toho!

Ako sme vybrali najlepšie slnečné okuliare pre rybárčenie...

  • Výskum - Preskúmali sme konštrukcie rámov, materiály šošoviek a ďalšie možnosti, aby sme zvážili výhody a nevýhody každého z nich. Pozreli sme sa na obľúbené značky a produkty, aby sme zistili, čo je pre rybárčenie najlepšie.
  • Hodnotenia zákazníkov - Pozreli sme sa na naše najpredávanejšie modely, aby sme zistili, aké značky a modely nositelia milujú, vyberajú a nosia pri vode.
  • Overené profesionálmi - Optometristi Lentiamo ponúkli svoje odborné názory na najlepšie šošovky, materiály a vzory športových slnečných okuliarov.

Najlepšie rybárske okuliare

rybář se slunečními brýlemi

Najlepšie slnečné okuliare na rybárčenie by mali poskytovať ochranu pred škodlivým UV žiarením, znižovať oslnenie a zlepšovať viditeľnosť na vode. Vedeli ste, že rôzne šošovky majú v určitých podmienkach lepšie vlastnosti ako iné? Prečítajte si o vlastnostiach rôznych farieb a typov šošoviek, aby ste pochopili, ktorý pár je pre vaše potreby ten pravý. V našom sprievodcovi nájdete najlepšie rybárske slnečné okuliare s polarizačnými a nepolarizačnými šošovkami.

Univerzálne použitie: sivé šošovky

Sivé šošovky sú fantastickou univerzálnou voľbou pre rybárčenie. Pretože účinne tlmia jasné svetlo, dobre sa osvedčujú na otvorených vodách alebo všade tam, kde sa odlesky a odrazy odrážajú od povrchu. Okrem toho sivé šošovky presne zachovávajú farby, čo zaisťuje prirodzenejší zážitok zo sledovania.

Sivá farba patrí k najtmavším dostupným farbám šošoviek, čo znamená, že nemusí byť najlepšou voľbou pre tmavé rána alebo večery. Najlepšie polarizačné slnečné okuliare na rybárčenie môžu tiež ponúknuť skvelú ochranu proti jasnému oslneniu.

Celkovo je táto univerzálna farba okuliarových šošoviek vhodná do najrôznejších poveternostných podmienok. Chráňte svoje oči a znížte únavu očí za slnečných alebo zamračených dní pomocou šedých šošoviek.

Náš top výber:

Zamilovali sme si Smith Hookshot. Polarizačné slnečné okuliare sú vybavené technológiou ChromaPop, ktorá presne filtruje špecifické vlnové dĺžky svetla a zaisťuje tak prirodzenejšie podanie farieb a kontrast. Hydrofilná povrchová úprava šošoviek navyše udržuje šošovky čisté pre lepšiu ochranu pred striekajúcou vodou.

Všetky odporúčania pre univerzálne rybárske slnečné okuliare:

Univerzálne použitie: hnedé šošovky

Hnedé šošovky skvele zvyšujú kontrast a zlepšujú vnímanie hĺbky. Z tohto dôvodu sú hnedé šošovky ideálne pre pobrežný alebo rybolov v plytkých vodách. Poskytujú potrebný kontrast medzi piesočnatým alebo bahnitým dnom a zle viditeľnými rybami. Vzhľadom na to, že hnedé a jantárové šošovky ponúkajú vyššiu priepustnosť svetla, sú tiež skvelé pre lov za zlého osvetlenia alebo pri zamračenom počasí. Bohužiaľ ich teplejší odtieň môže skresľovať niektoré farby.

Každý skúsený rybár vie, že polarizačné slnečné okuliare treba zvážiť aj pri love v plytkých vodách. Polarizačné šošovky znižujú odlesky na vodnej hladine a umožňujú vidieť priamo do jej hlbín. Hnedé polarizačné šošovky dobre fungujú na zníženie oslnenia v trblietavých potokoch alebo riekach pri muškárení.

Hnedé šošovky sú skvelé pre všetky vaše potreby pri rybolove v plytkých vodách!

Náš top výber:

Odborníci z Lentiamo dávajú prednosť modelu Oakley Sylas. Okuliare sú vybavené technológiou HDO (High Definition Optics) spoločnosti Oakley, ktorá zaisťuje ostrosť a detailné zobrazenie. Technológia Prizm je navrhnutá na verné vnímanie farieb. Ako bonus majú rámy tvar kompatibilný s klobúkmi pre pohodlie a komfort.

Všetky odporúčania pre rybolov v plytkých vodách:


Najlepšie pre rybolov na mori: modré šošovky

Modré šošovky sú obľúbené v podmienkach plného slnka alebo tam, kde dochádza k nadmernému oslneniu, napríklad na veľkých jazerách alebo oceánoch. Keď ste na otvorenej vode, slnko sa môže odrážať od vĺn a vytvárať rušivé rozptýlené svetlo. Najmä modré zrkadlové šošovky sú ideálne na odrážanie svetla od očí a boj proti oslneniu.

Ak ide o zvýšenie farebného kontrastu, modré šošovky nemajú také dobré vlastnosti ako šošovky iných farieb. Ponúkajú predovšetkým lepšie rozlíšenie objektov na svetlom alebo bielom pozadí.

Pri love na otvorenej vode alebo pri love na rovine v jasných vodách zvážte modré zrkadlové alebo polarizačné slnečné okuliare pre lepšie videnie a väčšie pohodlie.

Náš top výber:

S modrými šošovkami sú naše najobľúbenejšie okuliare Oakley Split Shot. Unobtanové nosné vankúšiky zabraňujú skĺzavaniu aj za mokra a zaisťujú pohodlné nosenie. Ako jedny z najlepších polarizačných slnečných okuliarov na rybárčenie sú tieto šošovky vybavené povrchovou úpravou Oakley Iridium pre ďalšie zníženie oslnenia a lepší prenos svetla a vyváženie farieb v rôznych podmienkach.

Všetky odporúčania pre slnečné okuliare pre rybolov na mori:


Najvhodnejšie pre sladkú vodu alebo morské pobrežie: zelené šošovky

Zelené šošovky znižujú oslnenie a poskytujú skvelý kontrast v zamračených dňoch. Ponúkajú dobré vyváženie farieb v premenlivých svetelných podmienkach. V sladkých vodách alebo v pokojných oblastiach pozdĺž pobrežia oceánu zelené šošovky skvele rozjasňujú tiene vytvárané kameňmi, burinou alebo stromami.

Vďaka zeleným šošovkám sa budete môcť pohybovať v meniacom sa prostredí a jasne vidieť ryby.

Náš top výber:

Najlepšie okuliare pre sladkú vodu a lov na pobreží sú podľa rybárov v Lentiamo okuliare Cébé ACROSS. Vďaka nastaviteľným nosným vankúšikom a ľahkej konštrukcii ponúkajú tieto slnečné okuliare fantastické pohodlie na celodenné nosenie. Zrkadlové šošovky sú nepolarizované, čo znamená, že odborne redukujú svetlo bez toho, aby ovplyvňovali digitálne displeje alebo farby.

Všetky odporúčania pre slnečné okuliare pre pobrežný rybolov:

Na čo myslieť pri nákupe rybárskych okuliarov?

fisherman kneeling in water while wearing sunglasses

Polarizované šošovky

Polarizačné okuliare pre rybárčenie ponúkajú zásadné výhody pre každého rybára. Ich antireflexné vlastnosti vám umožnia vidieť pod vodnú hladinu, takže môžete ľahko rozpoznať ryby medzi vodnými rastlinami. Polarizačné šošovky zaisťujú lepšiu viditeľnosť za jasných aj zamračených dní.

Zvážte nákup polarizačných alebo zrkadlových šošoviek pre účinnú redukciu svetla, aby ste sa na vode cítili pohodlne a chránení. Najlepšie polarizačné slnečné okuliare na rybárčenie môžu mať na vašej rybárskej výprave veľký význam.

Materiál šošoviek

Stejně jako je důležité vzít v úvahu vlastnosti čoček, jako je polarizace, materiál okuliarových šošoviek môže mať vplyv na váš zážitok z rybolovu.

Sklenené šošovky sú vysokoodolné proti poškriabaniu a poskytujú vynikajúcu optickú čistotu, ale sú ťažšie a krehkejšie ako iné materiály. Polykarbonátové šošovky sú ľahké a odolnejšie voči nárazom, takže sú obľúbenou voľbou pre rybárske slnečné okuliare.

Profi tip: Hľadajte hydrofóbne povrchy, ktoré odpudzujú kvapky vody a zabraňujú rozmazávaniu vody na povrchu okuliarov. Optometristka Eliška z Lentiamo odporúča túto vlastnosť šošoviek pre jej schopnosť udržať šošovky čistejšie dlhšiu dobu.

UV ochrana

Rybárčenie môže znamenať veľa času stráveného na vode. Hľadajte slnečné okuliare s vysokou UV ochranou, ktorá chráni oči před 100 % UVA a UVB žiarenia. Chránené budú nielen vaše oči, ale aj okolitá pokožka.

Materiál rámov

S rybárskymi okuliarmi viac ako s inými športovými okuliarmi, dbajte na to, aby ste hľadali materiály, ktoré vydržia dlhodobé vystavenie slnku a ďalším vplyvom, ako je napríklad slaná voda. Nylon alebo vysokokvalitný polykarbonát sú vhodnejšie ako kov náchylný na koróziu alebo nekvalitné plasty, ktoré sa môžu krútiť.

Pohodlie

Rybárske slnečné okuliare by mali pohodlne a dobre sedieť bez toho, aby sa za mokra kĺzali. Hľadajte slnečné okuliare s hrubými rámami, veľkými sklami alebo širokými nosníkmi, ktoré dostatočne kryjú a poskytujú vysokú ochranu proti slnku.

Nosenie okuliarov správnej veľkosti môže mať vplyv na pohodlie. Okuliare, ktoré sa najlepšie hodia k vášmu typu tváre, môžu mať tiež vplyv na to ako dobre držia nasadené.

Čo na záver?

Bez ohľadu na to, akému typu rybárčenia sa venujete, sú slnečné okuliare kľúčom k zaisteniu bezpečnosti a pohodlia. V tomto sprievodcovi nájdete rady týkajúce sa najlepších farieb šošoviek na rybárčenie a informácie o obrúčkach, vlastnostiach šošoviek a ďalšie informácie

Až budete nabudúce nahadzovať vlasec, nezabudnite si vziať slnečné okuliare.
 

Často kladené otázky

Stojí za to kupovať rybárske okuliare?

Správne rybárske slnečné okuliare vám pomôžu vidieť jasne a ochránia vaše oči. Polarizačné slnečné okuliare na rybárčenie vám umožnia vidieť hlbšie do vody a odhaliť ryby plávajúce pod hladinou. Pre príjemnejšie dni pri vode a lepšie úlovky sú kvalitné rybárske slnečné okuliare takmer nevyhnutné.

Sú polarizované šošovky vhodné na rybárčenie?

Polarizačné slnečné okuliare sú pre rybárčenie veľmi výhodné. Eliminujú odrazy a znižujú jasné odlesky na vodnej hladine, takže vidíte hlbšie do vody. Najlepšie polarizačné slnečné okuliare na rybárčenie zvyšujú kontrast a farby, aby ste lepšie videli, čo sa nachádza pod hladinou.

Aká farba polarizácie je pre rybárčenie najlepšia?

Rôzne farby šošoviek sú v rôznych podmienkach lepšie, sivé polarizačné šošovky sú však skvelou univerzálnou voľbou. Sivé šošovky ponúkajú verné vnímanie farieb a redukciu svetla za jasných alebo zatiahnutých dní. Za zlých svetelných podmienok sa dobre osvedčujú hnedé alebo jantárové polarizačné šošovky, pretože poskytujú kontrast a zároveň ochranu.

Aké sú nevýhody polarizačných okuliarov?

Najväčšou nevýhodou polarizačných slnečných okuliarov je ich vplyv na schopnosť čítať LCD displeje. Môžu skresľovať zobrazenia na vyhľadávačoch rýb, GPS, elektronických kompasoch a radaroch. Polarizačné šošovky vám umožnia lepšie vidieť pod vodnú hladinu, môžu však byť nepohodlné, ak často používate digitálne displeje.


Prečítajte si viac

Zaujímate sa o iné športy? Pozrite si slnečné okuliare na horskú cyklistiku ešte dnes.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty