Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Najlepšie slnečné okuliare pre oválnu tvár

Napísal/a: Lentiamo 29. 6. 2023

Oválna tvár je často považovaná za veľmi univerzálny typ tváre. Okrúhle alebo podlhovasté slnečné okuliare dokonale dopĺňajú jej krivky a prirodzenú symetriu. Na druhú stranu ostrejšie hrany a odvážnejšie rámy skvele kontrastujú s jemnejšími rysmi.

Prečo ale vyzerajú na oválnych tvárach tak rozdielne štýly dobre? Nájsť slnečné okuliare pre akýkoľvek tvar tváre nie je žiadna veda. Najlepšie je riadiť sa pokynmi, vďaka ktorým nájdete slnečné okuliare, ktoré sa dopĺňajú alebo kontrastujú s rysmi vašej tváre! V tomto článku vám ukážeme, ako rozpoznať oválne tváre, odporučíme vám modely slnečných okuliarov a vysvetlíme, prečo sa jednotlivé štýly rámov k týmto rysom dobre hodia.

Ako spoznať, či máte oválny tvar tváre?

obrys okolo oválneho tvaru tváre na modrom pozadí

Oválne tváre sa vyznačujú vyváženými proporciami s jemne zaoblenými lícnymi kosťami a mierne užším čelom a čeľusťou. Pozrite sa, ako zistíte, či máte oválny tvar tváre:

  • Zmerajte dĺžku tváre: Oválna tvár je dlhšia ako širšia, niekedy až dvakrát.
  • Venujte poziórnosť čelu: Oválna tvár má často mierne prehnuté alebo ľahko sklonené čelo.
  • Skontrolujte šírku: Oválna tvár je spravidla rovnako široká od hornej časti tváre až po jej spodnú časť.
  • Zvážte celkové rysy: Oválna tvár má často jemný vzhľad a spravidla nemá ostré uhly na líchach alebo čeľusti.

Celebrity s oválnou tvárou

koláž s george clooneym, beyoncé a courtney coxovou

Na fotografii zľava doprava: George Clooney1, Beyoncé2, Courtney Cox3

Aké slnečné okuliare sú najlepšie pre oválny typ tváre?

Oválnej tvári pristanú modely so zaoblenými alebo podlhovastými okrajmi, ako sú kruhové a oválne rámy. Dopĺňajú symetriu, ktorú oválne tváre prirodzene majú. Ladný tvar rozbíjajú hranaté rámy, ako sú wayfarers alebo štvorcové rámy, ktoré dodávajú kontrast.

Cat eye slnečné okuliare

Zdvihnuté rohy cat eye slnečných okuliarov upriamujú pohľad smerom nahor. To krásne dopĺňa dĺžku oválnych tvárí a zároveň zvýrazňuje lícne kosti.

Lentiamo ELISKA DEEP BLACK

Kúpiť cat eye slnečných okuliarov


Okrúhle slnečné okuliare

Oválne tváre aj okrúhle slnečné okuliare majú vyvážené proporcie. Zakrivené hrany okrúhlych rámov ľahko kontrastujú s jemnými kontúrami pretiahnutej tváre. Vzniká tak harmonický a vyvážený vzhľad.

Emporio Armani EA 4185 507180 47

Kúpiť okrúhle slnečné okuliare


Aviator slnečné okuliare

Aviator alebo pilotské slnečné okuliare sú skvelou voľbou pre akýkoľvek tvar tváre. Najmä pri oválnej tvári podlhovasté slzovité obrúčky klasických aviatorov krásne dopĺňajú dĺžku tváre.

 

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Kúpiť pilotské slnečné okuliare


Obdĺžnikové slnečné okuliare

Obdĺžnikové slnečné okuliare dodajú jemným rysom oválnych tvárí ten správny kontrast. Rozbíjajú stred tváre hranatými líniami, ktoré mu dodávajú zaujímavosť a rozmer. Obdĺžnikové rámy sú dlhšie ako širšie, čo z nich robí dokonalý kontrastný doplnok pre oválne tváre.

Vogue Hailey Bieber 0VO 5440S W65613 52

Kúpiť obdĺžnikové slnečné okuliare

Nekonečno možností pre oválny typ tváre

Na oválnych tvárach vyzerá skvele mnoho slnečných okuliarov, ale najlepšie sú tie, ktoré si zamilujete. Experimentujte so štýlmi, farbami a materiálmi, aby ste našli svoje dokonalé okuliare.

Na celkovom vzhľade slnečných okuliarov sa podieľajú rôzne faktory, ako sú osobné preferencie, farba vlasov a odtieň pleti! Pokiaľ zistíte, že máte oválnu tvár, ale potrebujete trochu viac poradiť, pozrite sa na nášho sprievodcu slnečnými okuliarmi, kde nájdete ďalšie informácie o materiáloch šošoviek, odtieňoch, ktoré dopĺňajú farbu vašich vlasov, a ďalšie cenné inšpirácie.

Na záver od Lentiamo

Výber slnečných okuliarov, ktoré vám budú vyhovovať, je jednoduchší, než by sa mohlo zdať. Po určení typu tváre nájdite rámy, ktoré dopĺňajú alebo kontrastujú s vašimi prirodzenými rysmi. Celkovo sa uistite, že vás okuliare chránia a dodávajú vám sebavedomie!

Prečítajte si viac

Nie ste si istí, či máte oválnu tvár? Možno sú vaše rysy trochu širšie. Prezrite si radšej článok o najlepších slnečných okuliaroch pre okrúhlu tvár a najlepších slnečných okuliaroch pre tvár v tvare srdca.


Zdroje fotografií

1. WallHere
2. Cosmopolitan
3. Mirror

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty